Στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής έδωσαν το παρών ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής  Βασίλης Κεγκέρογλου, οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής νομού Σάμου Γιώργος Γαιτανής, Λευτέρης Γκούμας,ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας  και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφέρθηκε στις μεταρρυμεταρρυθμίσεις που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής καταθέτοντας το σχέδιο Ελλάδα. Ο βουλευτής σημείωσε μεταξύ άλλων :“Δίνουμε κίνητρα για την Οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και την δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας. Απεγκλωβίζουμε την επιχειρηματικότητα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας από την υπερφορολόγηση. Διευρύνουμε τα μέτρα στήριξης των νησιών μας.

Ενισχύουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και αποκαθιστούμε την Κοινωνική Συνοχή. Διορθώνουμε αδικίες, ενισχύουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, προστατεύουμε τους αδύναμους,τους συνταξιούχους”.

Ο κ.Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και στη απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, όπου ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,αφού η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Για το προσφυγικό μεταναστευτικό στη Σάμο, ο κ. Κερκέρογλου είπε χαρακτηριστικά ότι η εικόνα στη πόλη της Σάμου είναι ένα μαύρο χάλι αφού διαπίστωσε και ο ίδιος να κυκλοφορούν πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους με παντόφλες μέσα στο καταχείμωνο, ενώ υποστήριξε ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίηση Σάμου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια της δυναμικότητας του. Ταυτόχρονα, οι υπεράριθμοι θα πρέπει να μεταφέρονται άμεσα απο τη Σάμο, δινοντας με αυτό τον τρόπο ανάσα στο νησί, υποστηρίζοντας τέλος ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά, αλλά μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο γραμματέας ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ.Κεγκέρογλου, παρουσίασε τον υποψήφιο δήμαρχο Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους και τον υποψηφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Παναγιώτη Χριστόφα αλλά και τους υποψηφίους Βουλευτες Νόμου Σάμου Γιώργο Γαιτανή, Λευτέρη Γκούμα κάνοντας παράλληλα δυναμικό κάλεσμα για συστράτευση από την Νομαρχιακή Επιτροπή.

Στη συνέχεια, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος μεταξυ των μελών και φίλων του κινήματος, για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα αλλά και για το καυτό θέμα που απασχολει τη Σάμο που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό μεταναστευτικό.