18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Την 3η θέση κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στην Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Την 3η θέση κατέκτησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στον διαγωνισμό «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019» στη κατηγορία Μικρών πόλεων.

Στη φετινή εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 με θέμα «Ασφαλές περπάτημα, ασφαλής ποδηλασία» και σύνθημα «Ας περπατήσουμε μαζί» συμμετείχαν 86 ελληνικές πόλεις! Πρωταθλήτριες, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, αναδείχθηκαν η Καρδίτσα, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο, το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων.

Το βραβείο για τον δήμο Ανατολικής Σάμου παρέλαβαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Δέσποινα Κάιλα και η Μαρία Παπαδάμ, τοπική συντονίστρια.

Η Αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Κάιλα στις δηλώσεις της ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για το Δήμο μας να παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους όλων των Σαμιωτών που δούλεψαν και πίστεψαν στον θεσμό της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας φέρνοντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα της  3ης θέσης για το Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω,  από την καρδιά μου, τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, τους συνεργάτες μου, το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου τους φορείς, εθελοντές και απλούς πολίτες, που έδωσαν την ψυχή τους και τον καλύτερό τους εαυτό, λαμβάνοντας μέρος στις δράσεις της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, από 16-22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Ας Περπατήσουμε Όλοι Μαζί».
Συγκεκριμένα ευχαριστώ για την υποστήριξη των δράσεων, την 79 ΑΔΤΕ, την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, το Α.Τ Πυθαγορείου, το Λιμεναρχείο, τη Διεύθυνση Τροχαίας, τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, την Διεύθυνση Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ανατολικής Σάμου και την Διεύθυνση Δασών.

Επίσης τους αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου και την συμμετοχή τους στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεων, συγκεκριμένα: Σύλλογο Εστίασης & Ψυχαγωγίας, Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παράρτημα Βαθέος, Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια Βαθέος, Πυθαγορείου και Χώρας, Φωτογραφική Ομάδα Σάμου, Φιλαρμονική Βαθύλλος «Αντώνης Γεροχριστοδούλου», Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα», Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος», Πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Λαχανά», Πολιτιστικό Σύλλογο «Ωκυρρόη η Σαμία», Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σάμου, Αθλητικό Σύλλογο Άλκιμο/Liakos team, Αθλητική Ένωση Βαθύλλου Πανσαμιακού, Rhenia Tours Αναγέννηση Αθλητικός Σύλλογος Σάμου, Αθλητικό Όμιλο Σάμου, Αθλητικό Όμιλο Πολυκράτη, Αθλητικό Σύλλογο Χώρας «Λαίλαπα», τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, Ομάδα Διάσωσης Σάμου, Samos Latin club, Samos Vespa club, Σχολή πολεμικών τεχνών T.S.D., το Wind & Water Watersports Samos (Γεώργιος Κονταξής), το Ροταριανό Όμιλο Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», την ΥΠΑΤΗ αρμοστεία του ΟΗΕ και το ξενοδοχείο “Glicorisa” και τον Παιδικό Σταθμό «Το Χαμόγελο».

Η Σάμος είναι εδώ! Η Σάμος αντέχει, σχεδιάζει και χτίζει βήμα βήμα το αύριο με την συμμετοχή όλων!».

Βραβεία βιώσιμης αστικής κινητικότητας απονεμήθηκαν επίσης στους δήμους Ηγουμενίτσας, Λάρισας, Αγίου Δημητρίου, Νέας Προποντίδας, Ηρακλείου, Αλίμου, Τρικκαίων, Γρεβενών, Νεάπολης – Συκεών. Ενώ, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και στους δήμους Παλλήνης και Φαρκαδόνας.

Στον υπέροχο χώρο στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση όπου παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και μεγάλου αριθμού στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, η ποιοτική κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καθαρότερης ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης καθώς και η δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους δύο νικητές δήμους, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει την προώθηση της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που ξεκίνησε στην Ελλάδα από το 2002:

  • με συνεχή ενημέρωση και καθοδήγηση,
  • με προβολή των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών,
  • με συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη των δήμων μέσω του network, «Δίκτυο των Τοπικών Συντονιστών για την Βιώσιμη Κινητικότητα»,
  • εκσυγχρονίζοντας τη νομοθεσία του,
  • εξασφαλίζοντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα υποστήριξης μελετών και έργων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Υπουργείο έχει καταθέσει σχετική τροπολογία για τη δημιουργία προσωρινών πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο και το Εθνικό Σχέδιο για την προσβασιμότητα με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin