16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Τιμώντας την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την Αλέξια

H Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε, το 1948, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρόκειται για ένα κείμενο ορόσημο, το οποίο διακηρύσσει τα αναφαίρετα δικαιώματα που κάθε ανήκουν σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα, πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις, εθνική ή κοινωνική καταγωγή, τόπο γέννησης, οικονομική ή άλλη κατάσταση.

Τιμώντας αυτό το σημαντικό ορόσημο, η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανάμεσα σε άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Αλέξια, την Κυπριακής καταγωγής γνωστή καλλιτέχνιδα, σε μια δίωρη προσωπική διαδικτυακή συναυλία, που θα μεταδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:00 μ.μ. ζωντανά στην επίσημη σελίδα της Alexia στο Facebook: www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage

Στις 15 Δεκεμβρίου η Αλέξια μοιράζεται την πλατφόρμα της με προσκεκλημένους ειδικούς καλεσμένους που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μαζί, φέρνουν στο προσκήνιο την ισότητα των φύλων, τη σεξουαλική βία, την εμπορία ανθρώπων, τις γυναίκες, τα παιδιά, τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και άλλες ομάδες πολιτών, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο περιεκτικής κοινωνίας χωρίς ρατσισμό και ξενοφοβία.

Στους καλεσμένους περιλαμβάνονται η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ, Helena Dalli, η επιζήσασα της γενοκτονίας στη Ρουάντα, Dydine Umunyana, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ακαδημίας Ηχογραφήσεων – Βραβεία GRAMMY, Jeriel Johnson και η Αμερικανίδα Τουρκικής καταγωγής συνθέτρια μουσικής κινηματογράφου Pinar Toprak («CaptainMarvel», «Fortnite»). Ειδικές μουσικές συμμετοχές από τους νέους της Κύπρου θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα, καθώς επίσης και ένα μοναδικό ντουέτο επανασύνδεσης με τον επί χρόνια συνεργάτη της Αλέξιας, πρωτοπόρο της ελληνικής ροκ, Κώστα Τουρνά.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/3leLlBEHe

 

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να ζει χωρίς φόβο.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά άσυλο από τις διώξεις.

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin