19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Τι πρέπει να γνωρίζω αν θέλω να γίνω επιχειρηματίας

 

Έχεις την επιθυμία να περάσεις από το στάδιο της εξαρτημένης εργασίας στη δημιουργία μιας επιχείρησης; Έχεις την ιδέα και θέλεις να περάσεις στο επόμενο στάδιο; Πόσο εύκολο είναι όμως να περάσεις από το ένα στάδιο στο άλλο και αφού κάνεις το βήμα, πόσο εύκολο είναι να γίνεις ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας;

Όλα αυτά είναι εύλογα ερωτήματα, και σίγουρα αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό όλων εκείνων που θέλουν να περάσουν από τη θεωρία, στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα βήματα τα οποία απαιτούνται για να φτάσουμε στον τελικό στόχο:

Ξεκίνησε με μια καλή έρευνα αγοράς online: Προσπάθησε να κατανοήσεις αν η ιδέα σου είναι πρωτότυπη, αν είναι ξεπερασμένη ή αν μπορείς να την υλοποιήσεις.

Εφόσον διαπιστώσεις ότι αξίζει να προχωρήσεις την ιδέα σου, θα χρειαστεί πίστη και αφοσίωση στον στόχο. Αν εσύ πρώτα δεν πιστεύεις στην ιδέα σου, πώς θα πείσεις και άλλους να σε ακολουθήσουν;

Συνεργάσου με ένα φίλο..ή μήπως όχι; Δυστυχώς για θέματα δουλειάς έχουν χαλάσει πολλές φιλικές σχέσεις, γι’ αυτό πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή των συνεργατών σου.

Σκέψου καλά πριν λάβεις ένα επιχειρηματικό δάνειο: Το να πάρεις δάνειο πριν η επιχείρησή σου ξεκινήσει να έχει έσοδα είναι απαγορευτικό. Μπορείς με έξυπνες ιδέες να αποφύγεις αρκετά έξοδα στην αρχή. Η χρήση της κατοικίας σου για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές σου είναι μια καλή αρχή, ειδικά στην περίπτωση που παρέχεις κάποιου είδους υπηρεσία στο διαδίκτυο, ειδικά που η τωρινή κατάσταση του κορονοϊού δεν επιτρέπει την κανονική λειτουργία των επιχειρήσεων, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται “στο κόκκινο”.

Κατοχυρώστε το εμπορικό σήμα της επιχείρησής σας: Σε περίπτωση που έχετε κάνει μια εφεύρεση πρέπει να την κατοχυρώσετε άμεσα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως και ξαφνικά δείτε το συνεργάτη σας να γίνεται ο βασικός σας ανταγωνιστής! Πρέπει να έχετε κατα νου πως το εμπορικό σήμα αποτελεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησής σας και εξυπηρετεί την αναγνώρισή της από τους ίδιους τους πελάτες. Η καταχώριση και η κατοχύρωσή του στις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελεί το μοναδικό τρόπο προστασίας της. Μια αξιόπιστη και εξειδικευμένη δικηγορική εταιρεία θα σας προσφέρει όλη την κατάλληλη νομική υποστήριξη που χρειάζεστε για μια τέτοια νομική ενέργεια.

Στόχος κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος: Όταν παρατηρήσετε ότι δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, η παραδοχή της αποτυχίας θα σας γλιτώσει από αρκετό κόπο και χρήμα. Άλλωστε από τα λάθη μας αποκτούμε πολύτιμες εμπειρίες.

Κάντε χρήση του διαδικτύου: Το internet μπορεί να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Από webinars μέχρι απλά tips και επιχειρηματικές συμβουλές, το διαδίκτυο παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών που μπορεί να σε βοηθήσει στο κομμάτι της αυτοβελτίωσης αλλά και στη λειτουργία της επιχείρησής σου.

Δημιούργησε επαφές με άλλους επιχειρηματίες: Μη φοβάσαι να εκφράσεις τη γνώμη σου και τους προβληματισμούς σου με άλλους επιχειρηματίες. Η ανταλλαγή απόψεων με άτομα που δραστηριοποιούνται σε τομείς παρόμοιους με τον δικό σου μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι.

Όταν κρίνεις σκόπιμο, προχώρησε σε αλλαγές: Ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τη συνταγή της επιτυχίας, θα πρέπει να είσαι μπροστά από τις εξελίξεις. Πρέπει να είσαι διορατικός και να αρπάζεις κάθε ευκαιρία που θα κάνει την επιχείρησή σου πιο ανταγωνιστική.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει: Οι άνθρωποι είναι η πραγματική “ψυχή” μιας εταιρείας. Μη φοβάσαι να ενθαρρύνεις και να επιβραβεύεις τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι. Όταν βρεις τους κατάλληλους, φέρσου γενναιόδωρα, δημιούργησε σταθερές σχέσεις και εκείνοι θα στο ανταποδώσουν με συνεργασία και διάθεση.

Κυνήγησε επωφελείς συνεργασίες και δείξε εξωστρέφεια. Πολλοί παίκτες από το εξωτερικό θα ήθελαν να μάθουν για την επιχείρησή σου.

Να θυμάσαι ότι κάθε καινούριο εγχείρημα έχεις τις δυσκολίες του. Τίποτα δεν χτίζεται από τη μία μέρα στην άλλη. Αν όμως πιστεύεις στον εαυτό σου και στην ιδέα σου, τότε θα τα καταφέρεις!

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin