21.7 C
Σάμος
29/03/2024
ΕλλάδαΠολιτικά

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σάμου, Χριστοδούλου Στεφανάδη , μεταξύ του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου,ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων στήριξης των σεισμοπαθών και της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 30ής Οκτωβρίου 2020, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, με ανακοίνωση του αναφέρει σχετικά.

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Ευσέβιο, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Β. Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου, του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρη και του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γ. Κυριαζή.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά τον σεισμό και την πλημμύρα.

Ειδικότερα :

  • Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας arogi.gov.gr που λειτουργεί για άλλες σεισμόπληκτες περιοχές, ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε από τον Νοέμβρη να μπορούν και σεισμόπληκτοι της Σάμου να ενταχθούν στο πλαίσιο της πλατφόρμας arogi.gov.gr .
  • Σχετικά με τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των σχολικών μονάδων Ανατολικής Σάμου, για τα οποία έχουν υποβληθεί μελέτες, υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση, με αρχικό ποσό της τάξεως των 1.200.000 ευρώ.

Για τα ανάλογα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Δυτικής Σάμου θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία, άμεσης χρηματοδότησης, μόλις υποβληθούν οι οριστικές μελέτες.

  • Συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του Καρλοβάσου που στεγάζονται στο παρακείμενο δρόμο του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει αποκλεισθεί. Ο κ. Υπουργός, επειδή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύψει το θέμα, σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζή συμφώνησαν να δοθεί έμμεση χρηματοδότηση μέσω του επιμελητηρίου. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για τις διαδικασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των επαγγελματιών.
  • Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία των έργων που διενεργούνται από την Περιφέρεια και αφορούν λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και οδικό δίκτυο.

  • Συμφωνήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών χρηματοδότησης, όπου υπάρχουν τελικές μελέτες που έχουν υποβληθεί, όπως επίσης επιτάχυνση διαδικασιών υποβολής των μελετών που εκκρεμούν.

    Συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστήμιου που λειτουργεί στο Καρλόβασι, τρέχοντα θέματα του Δήμου Δυτικής Σάμο που αφορούν στην χρηματοδότηση σεισμόπληκτων οικειών και επιχειρήσεων και άλλα.

    Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλο που εμπράκτως αποδεικνύει συνεχώς ότι τα προβλήματα της Σάμου βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα του ίδιου, της Κυβέρνησης της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Πρωθυπουργού Κυριακο Μητσοτάκης

     

    Related posts

    Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

    admin

    Διοικητές νοσοκομείων: Οδηγίες για τις γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

    admin

    Τα ονόματα των 650 επιτυχόντων που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων

    admin

    Ε.Ε.Σ.: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για σκύλους

    admin

    Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

    admin

    Μνημόσυνο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

    admin

    Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

    admin

    O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

    admin

    Πλησιάζει η αλλαγή ώρας σε θερινή για το 2024

    admin