16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Το ΕΚΣ για τη σύσκεψη με τον γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους, επαγγελματίες και κατοίκους απαίτησε το ΕΚΣ στη σύσκεψη φορέων με τον γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών

Πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, εργαζόμενων, επαγγελματιών και του σαμιακού λαού που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, ήταν τα όσα ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών κ.Τριαντόπουλος, στη συνάντηση που είχε με φορείς του νησιού. Η σύσκεψη έγινε στο προαύλιο του Δημαρχείου Αν.Σάμου και συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Αναγγελίες πχ για αποζημιώσεις σε κατοικίες έως 80% και σε επαγγελματίες από 30%-70% δεν ικανοποιούν κανέναν.

 Το Εργατικό Κέντρο ακόμη μια φορά απαίτησε:

α) Άμεσα να φύγει ο κόσμος από τις σκηνές και να εξασφαλιστεί στέγη, διατροφή και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους χρειάζεται.

β) Να ελεγχθούν όλοι οι εργασιακοί χώροι καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί με κίτρινη διαγράμμιση (επικίνδυνα) και στο ισόγειο λειτουργούν καταστήματα με εργαζόμενους.

γ) Να δοθεί προτεραιότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία ώστε να λειτουργήσουν άμεσα, του Περιφερειακού δρόμου στην περιοχή Αυλάκια που δημιουργεί πρόβλημα μετακίνησης από Καρλόβασι σε Βαθύ σε εργαζόμενους και κατοίκους και γενικότερα σε όλες τις υποδομές.

δ) Να μη γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου. Να τεθούν σε αναστολή σύμβασης όλοι οι εργαζόμενοι που οι χώροι δουλειάς τους έχουν υποστεί ζημιές ή παραμένουν κλειστοί ως την αποκατάστασή τους.

ε) Με το λαό να χτυπιέται πολλαπλά από την οικονομική κρίση, τα διαρκή αντιλαϊκά μέτρα, τον κορονοϊό, την εντελώς χαμένη χρονιά για τον τουρισμό πρέπει να αποζημιωθούν στο 100% όσοι έχουν πάθει ζημιές στα σπίτια, τις επιχειρήσεις, την υλικοτεχνική υποδομή, τα αυτοκίνητά τους κλπ.

στ) Καταγγείλαμε ακόμη μια φορά την απαράδεκτη στάση του υπουργού Εργασίας που ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει με το Εργατικό Κέντρο για να συζητήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων και του σαμιακού λαού.

Τέλος επισημάναμε ότι είναι ανεπίτρεπτο σήμερα που υπάρχει η εμπειρία και η επιστημονική γνώση π.χ. για τη συμπεριφορά των δομικών υλικών, την διαμόρφωση του εδάφους κλπ και μπορούν να υπάρχουν αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, ασφαλέστερα κτίρια κλπ, η Σάμος και άλλες περιοχές να θρηνούν θύματα και να έχουν τεράστιες υλικές ζημιές. Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. είναι τεράστια, αφού δεν προκρίνουν ως επιλέξιμα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα επειδή δεν εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έργα αναγκαία για τις περιοχές και τις ζωές των κατοίκων, αποκλείονται για το κέρδος. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το Εργατικό Κέντρο και το ταξικό κίνημα των νησιών μας θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των κατοίκων των νησιών μας. Οργανώνουμε τη δράση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin