20.9 C
Σάμος
18/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Τι λέει το Λιμενικό για το ”MEHMET BEY”

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”MEHMET BEY” σημαίας Μάλτας, ότι βρίσκεται αγκυροβολημένο λόγω εργασιών στη θαλάσσια περιοχή Ψιλλής Άμμου Μαρθόκαμπου νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμός Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MEHMET BEY” ύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

Related posts

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin

Εξιχνιάστηκε απάτη από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin