17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου για την φωτιά στο καταφύγιο

Η φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Κέδρος της Σάμου, έφτασε γρήγορα στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων. Χάρη στην άμεση επέμβαση των υπαλλήλων του καταφυγίου και εθελοντών πυροσβεστών αφέθηκαν ελεύθερα όλα τα σκυλιά του καταφυγίου. Κάηκε το γραφείο (με όλα τα ντοκουμέντα, φάρμακα και πολλά άλλα υλικά) καθώς και η δεξαμενή νερού. Οι άλλες εγκαταστάσεις σώθηκαν.

Μέλη του σωματείου κατάφεραν να βρούνε και να μαζέψουν τα περισσότερα σκυλιά στο σκουπιδότοπο, που βρίσκεται κοντά στο καταφύγιο. Στην διάρκεια της Κυριακής επέστρεψαν εκτός από πέντε όλα τα σκυλιά στο κυνοκομείο. Κανένα δεν ήταν τραυματισμένο, απλά ήταν λίγο ταλαιπωρημένα  από την κάπνα. Αρκετοί εθελοντές βοήθησαν στην φροντίδα των αδέσποτων: φέρανε φρέσκο νερό, τροφές, φάρμακα και άλλα χρήσιμα υλικά, επίσης βοήθησαν στο καθαρισμό και σε μια πρώτη τακτοποίηση του καταφυγίου. Η αγάπη και τα πολλά χάδια δώσανε μεγάλη ανακούφιση στα σοκαρισμένα σκυλάκια. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Ο σκουπιδότοπος ακόμα καίγεται και φυσικά υπάρχει συνεχώς ο κίνδυνος να ξεφύγει η φωτιά. Εθελοντές τσεκάρουν νύχτα μέρα την κατάσταση του καταφυγίου και κάνουν  αρκετές φορές έκκληση στην πυροσβεστική για τακτικές περιπολίες στην περιοχή του καταφυγίου και του σκουπιδότοπου.

Η τύχη των πέντε σκύλων παραμένει ακόμα άγνωστη. Ελπίζουμε όμως, πως μέσα στον πανικό της φωτιάς χάσανε απλά την πορεία τους και θα επιστρέψουν σύντομα. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin