12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Το Highspeed 4 στην Ικαρία

Την δρομολόγηση του Highspeed 4 προς τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας κατά την θερινή περίοδο, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ν. Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη δρομολόγηση του σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed 4 προς τον Άγιο Κήρυκο. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή κατά τη θερινή περίοδο στις 11 η ώρα από τον Πειραιά για Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Πάτμο – Λέρο και επιστροφή την επομένη.

Αυτό κατέστη εφικτό με συντονισμένες προσπάθειες μας σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας και ειδικότερα το Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νίκο Καλαμπόγια και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραγιαννάκη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ι. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μ. Κουτουλάκη, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημα μας και έδωσαν άμεσα λύση. Και βέβαια την Hellenic Seaways” αναφέρει ο βουλευτής.

Ο Δήμος Ικαρίας για την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση .

Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο αρ.πρωτ 3088/25.5.2021 αίτημα του Δημάρχου Ικαρίας κ. Νικoλάου Καλαμπόγια προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι.Πλακιωτάκη με την ιδιαίτερη συμβολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραγιαννάκη σχετικά με την επιπλέον δρομολόγηση πλοίων, καθώς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δρομολόγηση σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed της Hellenic Seaways που θα εξυπηρετεί το λιμένα του Αγίου Κηρύκου 3 φορές την εβδομάδα, επιπλέον των υπαρχόντων δρομολογίων, με συνολικό χρόνο ταξιδίου τις 4 ώρες περίπου.
Εγκαινιάζεται μία νέα δρομολογιακή γραμμή της Hellenic Seaways που στοχεύουμε στη στήριξη και παγίωσή της. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 11 η ώρα από τον Πειραιά για Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Πάτμο – Λέρο και επιστροφή την επομένη, ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα προσεγγίζει και τους Φούρνους.
Έτσι επετεύχθη για το επόμενο διάστημα η ύπαρξη 11 δρομολογίων την εβδομάδα προς το νησί μας ( 6 για τον Εύδηλο και 5 για τον Άγιο Κήρυκο). Η Δημοτική αρχή θα συνεχίζει να διεκδικεί, θεωρώντας χρέος προς τους Ικαριώτες την πλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη του νησιού μας με σύγχρονα πλοία για όλη τη διάρκεια του έτους.
Ευχαριστούμε θερμά το Βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, το Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Γιάννη για τις ενέργειές τους, κατανοώντας το δίκαιο αίτημά μας.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin