21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Τρίτη αναβολή της δίκης για τη δολοφονία Κομμάτη – Σγούρου

Για ακόμα μια φορά αναβλήθηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η εκδίκαση της υπόθεσης της διπλής δολοφονίας, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, από τους δύο –τότε- 19χρονους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, μετά και την έφεση που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο εισαγγελέας Εφετών, είχε ορισθεί αρχικά για το Δεκέμβριο του 2017. Ύστερα από αίτημα αναβολής που έγινε δεκτό τότε ορίσθηκε εκδίκαση τον Οκτώβριο του 2018. Όμως και τότε η υπόθεση αναβλήθηκε και ορίσθηκε ως νέα ημερομηνία η χθεσινή.

 

Δηλώσεις Αλ. Κούγια

Μόνο που ούτε χθες έμελλε να εκδικασθεί, αφού κατατέθηκαν αιτήματα αναβολής και από συνήγορο υπεράσπισης κατηγορουμένου και από πλευράς πολιτικής αγωγής. Τα αιτήματα για αναβολή της υπόθεσης έγιναν δεκτά χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας και η εκδίκαση ορίσθηκε για ένα χρόνο μετά, στις 8 Οκτωβρίου 2020.

Αμέσως μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τον έναν από τους δύο κατηγορουμένους, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη υπόθεση. «Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς παρά να μη σκέφτεσαι τις οικογένειες των θυμάτων και ότι είναι αδιανόητο πώς οι ζωές αυτών των ανθρώπων χάθηκαν για μια τέτοια αιτία. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ηλικία των κατηγορουμένων και, δυστυχώς, η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει μάθημα για πολλούς ανθρώπους. Κυρίως για γονείς που έχουν παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε γυμναστήρια και που, δυστυχώς, εκεί παρεμβαίνουν περίεργοι τύποι, οι οποίοι ουσιαστικά τους καθιστούν έρμαια των αναβολικών. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλους μας», τόνισε ο κ. Κούγιας.

 

Δολοφονία

Η υπόθεση συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, από την αγριότητά της, τον τρόπο που τελέσθηκε και το νεαρό της ηλικίας των δραστών. Τον Αύγουστο του 2014 κι ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν δηλώσει την εξαφάνισή τους, τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών βρέθηκαν πεταμένα σε ένα γεφυράκι στο δρόμο μετά τον Κάμπο προς Κέντρο, από έναν αστυνομικό της Ασφάλειας Αττικής ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή.

Τα θύματα το προηγούμενο βράδυ είχαν συνάντηση με τους δύο 19χρονους, οι οποίοι τους παρέσυραν σε ερημική τοποθεσία, έξω από το χωριό Αλτομυρά, όπου ο 19χρονος Καλαματιανός κατηγορούμενος τους πυροβόλησε, με την καραμπίνα που είχε φέρει μαζί ο 19χρονος κατηγορούμενος από τον Κάμπο.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη των δύο δραστών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη του.

 

Καταδίκη

Σε πρώτο βαθμό δικάσθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, όπου τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γλυτώνοντας έτσι τα ισόβια που προβλέπονταν για τις πράξεις που κατηγορούνται.

Ο 19χρονος από τον Κάμπο κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και ο 19χρονος από την Καλαμάτα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο μεν πρώτος καταδικάζεται σε κάθειρξη 30 ετών και 6 μηνών και ο δεύτερος σε κάθειρξη 31 ετών.

Ακολουθεί όμως έφεση του εισαγγελέα Εφετών με την οποία ζητά την εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης και να κηρυχτούν ένοχοι για τις ίδιες κατηγορίες, αλλά χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας στην έφεσή του επισημαίνει ότι τόσο το είδος του εγκλήματος όσο και τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες δείχνουν ωριμότητα, συναισθηματική ψυχρότητα και επικινδυνότητα, ενώ ό,τι έκαναν δεν προήλθε από νεανική απερισκεψία και επιπολαιότητα, αλλά ήταν συνειδητή απόφαση.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή tharrosnews

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin