17.7 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Υιοθέτηση των προτάσεων της ΑΚΙΣ απο την δημοτική αρχή διαπιστώνει ο Α. Σίμος 

Οι θέσεις της ΑΚΙΣ, για το μεταναστευτικό υιοθετούνται από την δημοτική αρχή Σάμου, δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Αντώνης Σίμος,

Ο κ. Σίμος,  δήλωσε ότι «για την συγκέντρωση υπογραφών και τη μετεγκατάσταση του κέντρου μεταναστών, είδαμε με ικανοποίηση ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση που είχαμε καταθέσει στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της 13ης Ιανουαρίου 2016 για το μεταναστευτικό».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σάμου , υποστηρίζει οτι ,από 13-1-2016 πρόταση της ΑΚΙΣ, όπως ακριβώς συμπεριλήφθηκε στην υπ’ αριθ. 2/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιελάμβανε τις παρακάτω τέσσερις παραγράφους:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου να μην ενδώσει στη δημιουργία Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων (Hot Spot), φέρνοντας το θέμα απευθείας στο σαμιακό λαό για να αποφασίσει με τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος.

Να απομακρυνθούν, σε συνεργασία με την περιφέρεια Β. Αιγαίου, άμεσα οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαμονής των προσφύγων από τη χερσαία ζώνη των λιμένων Σάμου και Καρλοβάσου και να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διαχείριση των προσφυγικών ροών να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε η παραμονή των προσφύγων στο νησί μας να μην ξεπερνά το ένα 24ωρο.

Να ζητηθεί από την κυβέρνηση η καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο και να απαιτηθεί η απομάκρυνση, αφενός μεν όσων δεν προσφέρουν κοινωνικό έργο, αφετέρου δε όσων επιτείνουν με τις ενέργειές τους την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στο νησί μας.

Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η μετεγκατάσταση του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών από την πόλη της Σάμου σε έτερο χώρο εκτός αστικού και τουριστικού ιστού.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin