12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Υπηρεσιακή επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Υπηρεσιακή επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στις 24 & 25 Ιουνίου.

Ο Περιφερειάρχης κατά την παραμονή του επισκέφτηκε χωριά της Σάμου και συναντήθηκε με τους τοπικούς αιρετούς και κατοίκους τους, έλαβε γνώση για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και ενημέρωσε για την εξέλιξη έργων και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τα έργα που εκκρεμούν από την Περιφερειακή Αρχή. 

 
Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τους Σπαθαραίους, τον Πύργο, τους Κουμαραδαίους, τους Μαυρατζαίους, τη Χώρα όπου συνάντησε τον Αντιδήμαρχο Πυθαγορείου κ. Βασίλη Βαλκαμλή, το Καρλόβασι , τα Κοντέικα, τα Κουμέικα, στα οποία υπήρξε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Βολακάκη Δημήτρη και τον πρών Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθεοφάνους Θεμιστοκλή, τον όρμο Κουμείκων, και τον Πλάτανο. 
 
Στην πόλη της Σάμου πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς φορείς της Περιφέρειας, το Προεδρείο της κοινότητας Σαμίων και της κοινότητας Βαθέος παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Διονυσίου Γιώργου.
Επιπλέον, ο κ. Μουτζούρης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο, τον Λιμενάρχη Σάμου, καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου. Στο Καρλόβασι ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Σύλλογο Οδηγών Ταξί της πόλης, ενώ επισκέφτηκε και εντυπωσιάστηκε από το Λαογραφικό Μουσείο Κουμείκων και την εξαιρετικά πετυχημένη προσπάθεια των κατοίκων να δημιουργήσουν ένα τόσο σημαντικό χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τέλος, ο κ. Μουτζούρης στα πλαίσια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Παπαϊωάνου και συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας για τη δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων από κοινού στη Σάμο και το Πήλιο το 2021. 
 
Μετά την επίσκεψή του στη Σάμο ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Μετά από περίπου 20 μέρες βρίσκομαι ξανά στη Σάμο για να γυρίσω τα χωριά, θέλοντας να δείξω την προτεραιότητα που δίνουμε ως Περιφερειακή Αρχή στη φωνή των πολιτών της Περιφέρειάς μας . Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς των κατοίκων και από τη μεριά μας χωρίς αμετροεπείς υποσχέσεις και πάντοτε λέγοντας την αλήθεια, κοιτάζοντας στα μάτια να ικανοποιούμε και να επιλύουμε με όσες δυνάμεις έχουμε τα θέματα που προκύπτουν. Σύντομα θα βρίσκομαι πάλι στη Σάμο».

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin