16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Υπόμνημα στον πρωθυπουργό για τον σεισμό της Σάμου

Υπόμνημα  προς τον πρωθυπουργό με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας θα κατατεθεί στον Κυριακό Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, μετά από πρόταση της παράταξη «Η Σάμος αλλάΖΕΙ».

Η παράταξη αναφέρει:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ηςΣεπτεμβρίου ως δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» καταθέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης (με τη διαδικασία του κατεπείγοντος)  και το σώμα αποδέχθηκε, να  κατατεθεί Υπόμνημα για την πορεία ανασυγκρότησης του σεισμού της Σάμου  στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Στη συζήτηση που επακολούθησε καταθέσαμε την άποψη ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σάμο γίνεται  με αφορμή το κλείσιμο της απαράδεκτης φαβέλας-ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου για επικοινωνιακούς λόγους της κυβέρνησης, αλλά  πρέπει να την «αξιοποιήσει» η Δημοτική αρχή και ο κ. Δήμαρχος να υποβάλει ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ στον πρωθυπουργό που να καταδεικνύει ότι, στους  11 ολόκληρους μήνες από τον φονικό & καταστροφικό σεισμό της Σάμου (της 30ης του Οκτώβρη 2020),  υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις  στην αποκατάσταση των πληγέντων δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών  (σχολεία, ιστορικά κτήρια, εκκλησίες και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, δρόμοι, λιμάνια, σπίτια και επαγγελματικές στέγες) και στις ενισχύσεις των επαγγελματιών.

Η προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σάμο την επαύριον του σεισμού στον τόπο καταπλάκωσης των 2 μαθητών – αθώων θυμάτων, της Κλαίρης και του Άρη, ότι θα δώσει χρηματοδοτήσεις και θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την κατεδάφιση όλων των επικίνδυνων ετοιμόρροπων σπιτιών δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. 

Επισημάναμε ότι το κείμενο-Υπόμνημα  που έχει επεξεργαστεί η ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ με πρόεδρο τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μανώλη Κάρλα και εκπροσώπους φορέων της Σάμου, έχει συμπεριλάβει όλες τις απόψεις και μπορεί να τεθεί ως κείμενο-βάση συζήτησης για διεκδικητικό πλαίσιο.

Αποφασίστηκε την Πέμπτη σε σύσκεψη στο Δημαρχείο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να καταγραφούν σε ΥΠΟΜΝΗΜΑ-διεκδικητικό πλαίσιο προς τον πρωθυπουργό όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας και οι απαιτήσεις της δημοτικής αρχής σε χρηματοδοτήσεις για τις πληγείσες υποδομές (σχολεία, κατεδάφιση ετοιμόρροπων, δημόσιες υποδομές).

Το ΜΗΝΥΜΑ που πρέπει να δοθεί στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι οι Σαμιώτες δεν είναι  πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεδομένοι και ΑΠΑΙΤΟΥΝ τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τους πληγέντες άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin