17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη περιοχή του Προφήτη Ηλία στο Καρλόβασι

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης (7/8),κάτω από το ιστορικό μοναστήρι του Προφήτη Ηλία (Λάκκα) στο Καρλόβασι. Στο σημείο υπήρξαν συνεχείς ρίψεις νερού από το ελικόπτερο και απο τα 2 καναντέρ.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασε στο σημείο, με 20 πυροσβέστες και με επτά οχήματα, με τον διοικητή,τον υποδιοικητή της Π.Υ Σάμου αλλά και τον Κλιμακάρχη του Π.Κ. Καρλοβασίου, να συντονίζουν το έργο των πυροσβεστών και εθελοντών.

Στο τόπο της πυρκαγιάς και ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση κινητοποίηση και τον συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων.

Το σύστημα μας είπε χαρακτηριστικά δούλεψε άριστα και άμεσα, ενώ παράλληλα εξήρε την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο νησί μας, καθώς και του ελικοπτέρου, το οποίο έφτασε νωρίτερα στο νησί μας από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Στο μέτωπο της φωτιάς ,από το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Σάμου, ήταν ο υπεύθυνος και εθελοντής ο ίδιος, κ. Πάρης Παπαγεωργίου ,όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του όπου απαιτούνταν. Ο δήμος Σάμου με ανακοίνωση του αναφέρει:

Ο δήμος Σάμου θα ήθελε να ευχαριστήσει την πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στη περιοχή του Καρλοβάσου. Το αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν να κατασταλεί η φωτιά και εν τέλει να σβήσει χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα υλικές ζημιές καθώς και καμία απειλή ανθρώπινης ζωής.

Η συντονισμένη αντίδραση των δυνάμεων του τόπου αποδεικνύει την οργάνωση και ουσιαστική αντίδραση αυτών μπροστά σε ένα ενδεχόμενο κίνδυνο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συνανθρώπους μας που πάντα βοηθούν στην διαφύλαξη του νησιού και των πολιτών του .

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο κοινοτικός σύμβουλος Καρλοβάσου κ. Μανόλης Νικολού και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρλοβάσου κ. Ανδρέας Βούβουνας, ενώ αργότερα έφτασε στην περιοχή και ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Αναστάσιος Καλατζης.Αξίζουν συγχαρητήρια στους πυροσβέστες, τους εποχικούς πυροσβέστες, τα πληρώματα των εναέριων μέσων και το προσωπικό της τεχνικής βάσης στο αεροδρόμιο της Σάμου, καθώς και στους αφανείς ήρωες του νησιού, τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας.

Σταματία Ράπτη

 

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin