16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου – Έκκληση να φύγουν τα αδέσποτα από τον σκουπιδότοπο

Με ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου κάνει έκκληση, προς φιλόζωους και μη, να υποστηρίξουν την προσπάθειά του ώστε να μεταφερθούν τα αδέσποτα από το χώρο του σκουπιδότοπου που βρίσκονται σήμερα.

«Επείγον!

Σαμιώτες και μη, φιλόζωοι και μη, ζητάμε την άμεση υποστήριξη σας, είναι θέμα που μας απασχολεί όλους!

Είναι δώδεκα πάρα πέντε, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Είμαστε σε αναζήτηση ενός οικοπέδου για το καινούριο καταφύγιο αδέσποτων. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ο Δήμος θέλει να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, χωρίς να υπάρχει κατάλληλο οικόπεδο, εκτός από τον ήδη υπάρχοντα χώρο δίπλα στο σκουπιδότοπο, το οποίο δεν προσφέρεται για ευνόητους λόγους.

Συγκεκριμένα:

– Η γειτονιά του ΧΥΤΑ είναι εντελώς ακατάλληλη για ένα καταφύγιο λόγω των ανθυγιεινών οσμών, του αυξημένου κίνδυνου πυρκαγιάς (τα τελευταία χρόνια έχει καεί δύο φορές αυτή η περιοχή) αλλά και εμφάνισης του τόπου μας και γενικά του πολιτισμού μας… Όλοι οι επισκέπτες, ιδιαίτερα οι τουρίστες ήταν σοκαρισμένοι με την τοποθεσία του τωρινού καταφυγίου . Πολλάκις, έχουν εκφράσει την ελπίδα τους, πως ο Δήμος θα κάνει προσπάθειες για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου. Το θέμα αυτό συζητιέται στα social media από τακτικούς επισκέπτες του όμορφου νησιού μας και θα λάβει ακόμη μεγαλύτερη έκθεση η αδιαφορία για ένα τέτοιο σημαντικό έργο.

Ταυτόχρονα, πολλοί εκπαιδευτικοί τόνισαν πως μια τέτοια τοποθεσία είναι απαγορευτική για την επίσκεψη του καταφυγίου για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Είναι γνωστό δε, πως κτηνίατροι και εκπαιδευτές σκύλων απορρίπτουν έναν τέτοιο χώρο για καταφύγιο.

– Ένα μεγάλο μέρος του τωρινού καταφυγίου αποτελείται από αμίαντο, ένα υλικό άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο υλικό. Η απομάκρυνση του, με εξειδικευμένο συνεργείο, θα σπαταλήσει σημαντικό ποσό της χρηματοδότησης. Ούτε είναι σίγουρο, αν μπορούν να αφαιρεθούν τα χιλιάδες κομμάτια, που βρίσκονται διάσπαρτα εκεί. Επομένως παραμένει για πάντα ένα μεγάλο ρίσκο υγείας για εργαζόμενους, εθελοντές, επισκέπτες και τα σκυλιά.

– Ο κ. δήμαρχος είχε υποσχεθεί στο προεκλογικό του πρόγραμμα την αγορά νέου οικοπέδου, αλλά δεν έχουν γίνει ποτέ αποτελεσματικές ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση.

– Δεν τίθεται θέμα απώλειας της χρηματοδότησης, εάν αλλάξουμε οικόπεδο.

– Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει είναι που θα μείνουν τα φιλοξενούμενα αδέσποτα στην διάρκεια των εργασιών και πολύ φοβόμαστε, πως θα μείνουν άστεγα.

– Δεν είναι μόνο αυτά! Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο προσωρινός χώρος για καμία στείρωση, περίθαλψη και διάσωση μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες! Ο χώρος θα κατακλύζεται από σκόνη αμιάντου, ο ήχος και η φασαρία θα αναστατώσουν τα αδέσποτα. Επρόκειτο να δημιουργηθεί πανικός εντός και εκτός! Τόσοι κόποι θα πάνε χαμένοι!

Χωρίς να διευκρινίσει τις ενέργειες του ο Δήμος, δηλώνει στις διάφορες αιτήσεις μας για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, πως «δεν βρέθηκε άλλος χώρος». Αυτή η απάντηση δεν μας καλύπτει! Δεν καλύπτει εμάς, δεν καλύπτει όλους εσάς τους δημότες και επισκέπτες!

Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τον τόπο μας, τα αδέσποτα μας, την συνολική μας εικόνα στους τουρίστες!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ: 
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 

Ένα τέτοιο σημαντικό έργο, με μια τόσο μεγάλη χρηματοδότηση, δεν πρέπει να υποβαθμίζεται από την πρώτη στιγμή. Είναι απαράδεκτο να αφήσουμε τα αδέσποτα φιλαράκια μας σαν σκουπίδια δίπλα στο ΧΥΤΑ. Όλοι θα λογοδοτήσουμε στις επόμενες γενιές γιατί δεν βρήκαμε ένα αξιοπρεπή χώρο για αυτές τις ανυπεράσπιστες ψυχές.

Προϋποθέσεις για τα υποψήφια οικόπεδα:

· Έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων

· Άρτιο, οικοδομήσιμο

· Δυνατότητα παροχής ύδρευσης και ηλεκτροδότησης

· Απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από κατοικίες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6934.882776 με την κ. Βλάχου Αρτέμις.
Ευχαριστούμε πολύ, εκ των προτέρων.

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin