13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Φωλιάζουν γάτες και σκυλιά

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου καταδικάζει το έγκλημα στους Μυτιληνιούς.

Ποιοι είναι αυτοί, που συνεχίζουν να φωλιάζουν γάτες και σκυλιά (αδέσποτα και ιδιόκτητα) στους Μυτιληνιούς;;;; Τα άτομα αυτά δεν είναι άγνωστα. Ενημερώστε άμεσα την αστυνομία και το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, έστω και ανώνυμα.

Πόσο καιρό ακόμα θα αφήνετε αυτούς τους εγκληματίες να δολοφονούν τους τετράποδες συμπολίτες μας και να δυσφημούν αυτό το όμορφο χωριό με τον χειρότερο τρόπο.

Οι τουρίστες δεν συγχωρούν τέτοια θλιβερά συμβάντα, που δεν αρμόζουν καθόλου σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Με τον όρο «φόλα» χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε τοξική ουσία χρησιμοποιείται με σκοπό τη δηλητηρίαση κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων, που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε θάνατο.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες απλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε σε κάθε περίπτωση δηλητηριαμού κάποιου ζώου.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΖΩΟΥ

• Ειδοποιείστε τη Φιλοζωική Οργάνωση της περιοχής σας

• Ειδοποιήστε τα (τοπικά) ΜΜΕ και κάντε μια ανάρτηση στο διαδίκτυοπροκειμένου να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Είναι σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος ότι οι φόλες δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τα αδέσποτα, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνες κυρίως για τα μικρά παιδιά.

• Κάντε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθώς οφείλει αμέσως να:

– προχωρήσει σε έρευνα (ακόμη και στην περίπτωση καταγγελίας κατ’ αγνώστων) πριν διαβιβάσει τη δικογραφία στην Εισαγγελία

– ενημερώσει τον δήμο και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής, προκειμένου να παραληφθούν τα νεκρά ζώα για υγειονομική ταφή ή αποτέφρωση

– ζητήσει τοξικολογική εξέταση, ώστε να εντοπιστεί το είδος της θανατηφόρου ουσίας και να περιληφθεί η έκθεση στο φάκελο της δικογραφίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στις περιπτώσεις φόλας σε δημόσιους χώρους, είναι σημαντικό να ειδοποιείτε πάντα την αστυνομία και τον δήμο, οι οποίοι στη συνέχεια θα ενημερώσουν και θα προστατεύσουν τους πολίτες, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα μιας περιοχής

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥ ΖΩΟΥ

• Υποβάλετε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας, έστω και κατ’ αγνώστου, ώστε να συνταχθεί δικογραφία. Αναφερθείτε σε ανθρώπους που υποπτεύεστε ότι το έπραξαν ή σας απείλησαν στο “κοντινό” παρελθόν. Καταθέστε τυχόν φωτογραφίες από το χώρο του συμβάντος και το ατυχές ζώο.

• Σε περίπτωση κατάληξης (θανάτου) του ζώου, μην αμελήσετε να το μεταφέρετε στον κτηνίατρο για νεκροψία, προκειμένου να στείλει ιστούς για τοξικολογική ανάλυση. Συλλέξτε με απόλυτη προσοχή (με τη χρήση γαντιών) τη “φόλα”, φυλάξτε την σε αεροστεγή συσκευασία και καταθέστε την ζητώντας την εξέτασή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα ευρήματα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση δηλητηριασμού, το ζώο πρέπει να μεταφερθεί ΑΜΕΣΑ στον κτηνίατρο, ακόμη και αν δεν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα (εμετοί, διάρροιες, αιμόπτυση, σπασμοί κτλ.). Μην προβείτε από μόνοι σας σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς χωρίς τη σωστή καθοδήγηση, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πληροφορίες και φωτογραφία απο το www.pawfinder.gr

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin