19/04/2024
Σαμιακά

Φωτιά στη περιοχή Δεντριάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά στη Σάμο. Καίγεται δασική έκταση στη περιοχή Δεντριάς κοντά στο Κλίμα, και στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Την επιχείρηση συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά προκλήθηκε από καύση ξερών κλαδιών και προϊόντων κλαδέματος.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου:

Ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου ότι σήμερα, την 12-04-2021 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και περί ώρα 10:38′, η Υπηρεσία μας επενέβη σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή «Άγιος Χαράλαμπος Δενδριά» της Κοινότητας Παλαιοκάστρου του Δήμου Ανατολικής Σάμου ως αποτέλεσμα των εργασιών καθαρισμού που εκτελούσε αλλοδαπός σε οικοπεδικό χώρο ιδιοκτησίας του.

Η πυρκαγιά εξαιτίας των ριπαίων ανέμων που έπνεαν στην εν λόγω περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν συνολικά περί τα δώδεκα (12) στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Η κινητοποίηση της Π.Υ. Σάμου ήταν άμεση, και στο σημείο επιχείρησαν συνολικά οχτώ (8) Πυρποσβεστικά Υδροφόρα Οχήματα με δεκαεφτά (17) πυροσβέστες, οι οποίοι με την συνδρομή Εθελοντικών Πυροσβεστικών Οχημάτων της ευρύτερης περιοχής, κατάφεραν να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά περί τις 14:30.

Ύστερα από τα ανωτέρω, το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σάμου προέβη στα πλαίσια του αυτοφώρου, στην σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού για εμπρησμό από αμέλεια, σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Related posts

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin