19/04/2024
Σαμιακά

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Φωτιά νωρίς το απόγευμα ξέσπασε στην Δυτική Σάμο στην περιοχή Κοντακαίικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε από κάποιον που έκαιγε ξερόχορτα.

Ο αέρας στην περιοχή ήταν δυνατός και η πυροσβεστική υπηρεσία, ομάδες εθελοντών και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δύο δήμων με αυτοθυσία οριοθέτησαν την πυρκαγιά χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ενεργό μέτωπο.

 

Στο σημείο πέταξαν δύο καναντέρ ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε ο υποστράτηγος κ.Σταμούλης, ο Διοικητής του Νομού Σάμου κ.  Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ.  Μιαούλης. Ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ.  Γκρέτσας,  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Μαϊστρέλλης, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σάμου κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου, καθώς και εθελοντές.

Η κινητοποίηση της 79 ΑΔΤΕ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς υπήρξε άμεσα. Διατέθηκαν 2 αξιωματικοί και 4 υπαξιωματικοί και οπλίτες.

Και από μέσα 1 Π/Θ ΓAIΩN, 1 ρυμουλκό και ένα 1οχημα  Γ.X. MS 290 GD.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μετά και την σημερινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Καρλοβάσου και τις πρόσφατες εστίες που εκδηλώθηκαν στο νησί μας, προτρέπει όλους όσους έχουν προγραμματίσει για αύριο Κυριακή 18 Απριλίου οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, να αναβάλουν την καύση λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.
Ο περιορισμός καύσεων για τη Σάμο αρχίζει την Δευτέρα 19-04-2021 όπως έχει ανακοινώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε την φυσική ομορφιά του νησιού μας.

 

Related posts

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin