22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Πολιτικά

Χρήστος Τριαντόπουλος: Μέλημα μας η κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων του νησιού

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Συντονιστής των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος απο τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για να εξετάσουν απο κοντά την πορεία των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης του νησιού.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στη Σάμο ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε :

«Κατά την επίσκεψη μας στη σεισμόπληκτη Σάμο, αφού βρεθήκαμε σε αρκετά σημεία του νησιού, είχαμε -ανοικτή και σε πολύ περιορισμένο αριθμό- σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, καθώς και ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την πρόοδο των μέτρων αποκατάστασης και ενίσχυσης του νησιού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας που έχουμε διαμορφώσει όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Παράλληλα, παρακολουθήσαμε από κοντά μια διαδικασία, που έχει αποτελέσει μέλημα μας από την πρώτη στιγμή -μετά και από σχετική κατεύθυνση του Πρωθυπουργού. Και αυτό είναι η κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων του νησιού. Σήμερα έγιναν δύο στη Σάμο. Και με τη συνεργασία όλων, συνεχίζουμε».

Related posts

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin