22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και παιδιά: γιορτές με ασφάλεια

Φτάνοντας κοντά στην μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, αρχίζει η μέριμνα για την ετοιμασία και την διαμόρφωση του κατάλληλου εορταστικού κλίματος. Και γιορτή σημαίνει χαρά και αγάπη, και αυτά θέλουμε όχι μόνο να τα νιώθουμε, αλλά όλα γύρω μας να μιλάνε για αυτά.

Και κάπως έτσι, αρχίζουμε να στολίζουμε, εντός και εκτός σπιτιών, με στολίδια κάθε λογής και βέβαια, με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Εκείνα που σίγουρα ξετρελαίνονται με τον διάκοσμο, είναι τα παιδιά, που συμπαρασύρουν και τους μεγαλύτερους, κάνοντας τους κι εκείνους παιδιά.

Για να χαρούμε όμως τη γιορτή και τον διάκοσμο, πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, ώστε να μην διατρέξουμε εμείς και κυρίως τα παιδιά, κανέναν κίνδυνο, από τα υλικά που θα εγκαταστήσουμε.

Μην ξεχνάμε, ότι όλοι μας έχουμε μέσα μας, το μικρόβιο που μας κάνει περίεργους, και αυτό αποτελεί φυσική συμπεριφορά των παιδιών, που τα προκαλεί να θέλουν να προσεγγίσουν από κοντά, ότι τους κάνει εντύπωση. Όπως για παράδειγμα ένα χρωματιστό στολίδι ή ένα λαμπάκι που αναβοσβήνει, αποτελούν πόλο έλξης και πιθανό παιχνίδι, στα μάτια των μικρών.

Αυτό όμως μπορεί να τα τραυματίσει, να τα πληγώσει ή να συμβούν πολύ χειρότερα και ίσως και ανεπανόρθωτα ατυχήματα.

Πέραν λοιπόν της αυξημένης προσοχής των γονιών, καλό είναι να έχουμε κάποια πράγματα υπόψη μας, για να αποφύγουμε κινδύνους και τραυματισμούς.

Καταρχήν, χρησιμοποιούμε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια επώνυμα, με την δέουσα σήμανση, με οδηγίες ασφαλούς χρήσης και τα οποία θα προμηθευόμαστε από καταστήματα που γνωρίζουμε κι έχουμε εμπιστοσύνη. Και που θα μπορούμε να αλλάξουμε, εάν για οποιοδήποτε λόγο, τα λαμπάκια μας δεν λειτουργούν σωστά.

Εάν έχουμε ήδη αγοράσει σχετικά πρόσφατα, κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο και όχι ρουτίνας, εάν ανάβουν όλα τα λαμπάκια και – κυρίως – εάν τα καλώδια έχουν φθαρεί κάπου ή όχι, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες ηλεκτροπληξίας.

Κι επειδή τα παιδιά λατρεύουν το δέντρο, τα λαμπάκια, όπως και τα στολίδια, να είναι καλά αγκιστρωμένα, και το δέντρο στερεωμένο γερά, ώστε εάν ένα παιδάκι παίζοντας, ακουμπήσει κατά λάθος τον διάκοσμο, να μην κινδυνεύει από πτώση του δέντρου.

Και βέβαια, κάθε επαφή του παιδιού με τα στολίδια και τα λαμπάκια, να γίνεται υπό το άγρυπνο βλέμμα των γονιών του.

Και τέλος, όταν φεύγουμε από το σπίτι ή πηγαίνουμε για ύπνο κλείνουμε απαραίτητα τα λαμπάκια, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή, χωρίς κίνδυνο για εμάς και την οικογένεια μας. Και μεγάλη σημασία έχει η προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων, που παρέχουν υψηλό ποσοστό προστασίας.

Τέτοια προϊόντα σε πληθώρα μεγεθών, τύπων και χρωματισμών, θα βρείτε στο κατάστημα Epilegin.gr, όπου μπορείτε να επιλέξετε εξαιρετικής ποιότητας χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και να καθοδηγηθείτε από το έμπειρο προσωπικό του, στις επιλογές σας.

 

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin