17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Χρυσαυγίτες και ακροδεξιοί έχουν “χωθεί” ως υποψήφιοι σε τουλάχιστον τρία “ανεξάρτητα” ψηφοδέλτια

Στις 9 Μαΐου 1945 (πριν από 74 χρόνια) η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της. Η νίκη της ανθρωπότητας εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Μια νίκη που κατορθώθηκε χάρη στις ανείπωτες θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στην εποχή μας, που το τέρας του φασισμού προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι αλλά και διάφοροι παραχαράκτες προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία, είναι αναγκαίο όσο ποτέ να τα θυμόμαστε. Σήμερα, που μια ναζιστική εγκληματική συμμορία με τον μανδύα του κόμματος ΧΑ βρίσκεται δυστυχώς στην ελληνική βουλή.

Είναι ντροπή να υπάρχουν Έλληνες που να υποστηρίζουν και να ψηφίζουν τους υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, ξεχνώντας τα πόσα δεινά έχει υποφέρει η πατρίδα και ο λαός μας. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να θυμόμαστε αυτό που έγραψε ο επιζών του Ολοκαυτώματος Ελί Βιζέλ «Ο δήμιος σκοτώνει πάντα δυο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη».

Είναι σημαντικό ότι στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και στο Δήμο μας, παρά τις επιδιώξεις των αρχηγών της ΧΑ, δεν κατόρθωσαν να συγκροτήσουν αυτοτελή ψηφοδέλτια και να κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, παρόλο που στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 η ΧΑ στο δήμο μας είχε πάρει ποσοστό πάνω από 11% και 1300 ψήφους.

Δυστυχώς όμως, μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων και την ανακήρυξη των συνδυασμών σήμερα,  βλέπουμε καραμπινάτους χρυσαυγίτες και λοιπούς  ακροδεξιούς να έχουν “χωθεί” ως υποψήφιοι σε τουλάχιστον τρία “ανεξάρτητα” ψηφοδέλτια που διεκδικούν τους ψήφους των συμπολιτών μας για το Δημοτικό συμβούλιο και σε ψηφοδέλτια σε Κοινότητες του Δήμου μας.

Οι επικεφαλής αυτών των ψηφοδελτίων, πρέπει να λογοδοτήσουν δημόσια για αυτό το απροκάλυπτο «ξέπλυμα» των ακροδεξιών και χρυσαυγιτών και οι συμπολίτες μας να καταδικάσουν με τη ψήφο τους τους συνδυασμούς που τους συμπεριλαμβάνουν.

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin