16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Χρόνια πολλά Σάμος

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε, σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στη Σάμο, η 106η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με τη «Μητέρα» Ελλάδα, με πλήθος κόσμου να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το πρωί έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, στο τέλος της οποία εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του νομού.

Στην παρέλαση, πήραν μέρος  μαθητές  σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και Τμημάτων του στρατού ξηράς όπου καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος που είχε μαζευτεί στην παραλιακή Λεωφόρο της πόλεως Σάμου.Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικο πρόβλημα που βιώνει η Σάμος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επίσημων,και παρακολούθησε την παρέλαση απέναντι απο τους επισήμους. 

 

Τέλος χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων της Σάμου, χόρεψαν επί της παραλιακής λεωφόρου, ρίχνοντας ταυτόχρονα και την αυλαία των εκδηλώσεων.

 

 

 

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin