16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε το πλαίσιο για την ένταξη των σεισμόπληκτων της Σάμου και της Β. Θεσσαλίας στην πλατφόρμα arogi.gov.gr

Τη δυνατότητα να ενταχθούν οι πληγέντες από τους σεισμούς στη Σάμο και στη Βόρεια Θεσσαλία στο πλαίσιο της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, παρέχει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία ψηφίστηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών».

Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα 13 («Ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής») και 14 («Διαδικασία ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής») προσθέτουν αντίστοιχα τα άρθρα 24Α και 24Β στον νόμο 4797/2021, με τα οποία προβλέπεται αναδρομική ισχύς των σχετικών ρυθμίσεων από την 1η Οκτωβρίου 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Με την ψήφιση τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει την αναδρομική ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2020 του πλαισίου πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, επιτρέπεται η ένταξη των πληγέντων συμπολιτών μας από τους σεισμούς στη Σάμο και στη Βόρεια Θεσσαλία, στο συγκεκριμένο πλέγμα στήριξης, το οποίο και διαμορφώθηκε μετά τις εν λόγω φυσικές καταστροφές. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μετά και την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία δρομολογείται τις επόμενες ημέρες, οι δικαιούχοι σεισμόπληκτοι θα έχουν τη δυνατότητα με μία απλή αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr να λάβουν ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής. Και συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin