16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Χωρίς στέγη η Φιλαρμονική ΒΑΘΥΛΛΟΣ – Αντώνης Γεροχριστοδούλου

Χωρίς στέγη παραμένει εδώ και μήνες, η Φιλαρμονική ΒΑΘΥΛΛΟΣ – Αντώνης Γεροχριστοδούλου, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο, καθώς οι εγκαταστάσεις που μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν τους μουσικούς μας, υπέστησαν ζημιές και κριθήκαν ακατάλληλες.

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της Φιλαρμονικής με τις αρχές του τόπου να βρεθεί μια λύση για την στέγαση τους, το θέμα παραμένει άλυτο μέχρι και σήμερα, αφήνοντας τους μουσικούς δυστυχώς στην τύχη τους.

Η Φιλαρμονική ΒΑΘΥΛΛΟΣ – Αντώνης Γεροχριστοδούλου, αναφέρει σχετικά :

Αγαπητοί φίλοι της φιλαρμονικής μας, Όπως ίσως γνωρίζετε ο καταστροφικός για το νησί μας σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020, έπληξε και το σπίτι της φιλαρμονικής μας στο κτήριο της Μαυρογενείου επαγγελματικής σχολής, καθιστώντας το μη ασφαλές όπως έκριναν οι αρμόδιες αρχές που το εξέτασαν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και 4 τουλάχιστον μήνες η φιλαρμονική μας είναι άστεγη και δεν έχει την δυνατότητα να επαναλειτουργήσει ακόμη και μετά την άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί και ισχύουν για την μη εξάπλωση του covid-19, όποτε και να γίνει αυτή, ενώ και ο εξοπλισμός της αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, παραμένει εντός του κτηρίου εκτεθειμένος στην σκόνη και την υγρασία λόγω έλλειψης άλλης στέγης.

Το θέμα αυτό απασχολεί το Διοικητικό συμβούλιο της φιλαρμονικής μας από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε, και για τον λόγο αυτό έχει επισκεφθεί τρείς φορές τον Αντιπεριφερειάρχη κο Πανουράκη σε ισάριθμες συναντήσεις με θέμα την αναζήτηση χώρων που θα μπορούσαν να στεγάσουν τον σύλλογο. Ωστόσο παρ όλη την καλή διάθεση εκ μέρους του να βοηθήσει, οι πιθανές λύσεις που εξετάσθηκαν δεν κατέληξαν σε κάποια οριστική απόφαση.

Τέλος για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί από τις 8 Φεβρουαρίου επιστολή/αίτημα της φιλαρμονικής μας τόσο προς τον κο Πανουράκη, όσο και προς τον Δήμαρχο κο Στάντζο και την αντιδήμαρχο κα Κάιλα, με την οποία τους γνωστοποιείται τόσο η αδυναμία της φιλαρμονικής μας να λειτουργήσει με οποιονδήποτε τρόπο υπό τις παρούσες συνθήκες, όσο και ο κίνδυνος που διατρέχει ο εξοπλισμός της έως και σήμερα λόγω έλλειψης στέγης, και αιτείται την συνδρομή τους για την επίλυση του προβλήματος.

Η διοίκηση της φιλαρμονικής μας είναι βέβαιη (μη έχοντας ωστόσο κάποια απάντηση για το θέμα της επιστολής μέχρι και σήμερα, ότι τόσο η Π.Ε Σάμου όσο και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου μαζί με τα σημαντικότατα θέματα που είναι γνωστό πως αντιμετωπίζουν εξετάζουν και το δικό μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά έμπρακτα τόσο την ευαισθησία τους στον πολιτισμό όσο και την αγάπη τους για τον Βαθύλλο, και περιμένει με πίστη ότι σύντομα θα έχει κάποια θετική ανταπόκριση για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που απειλεί τον σύλλογο!!

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin