20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Χ. Θεοχάρης: Πρέπει να στηριχθούν τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού

Για τις προοπτικές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Opentv και στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00» ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο Υπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ.κ. Ντόρας Κουτροκόη και Άκη Παυλόπουλου σχετικά με το μεταναστευτικό, επανέλαβε ότι το μεταναστευτικό δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση και δεν υπάρχει εικόνα για ακυρώσεις κρατήσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ενώ έχει εκπονήσει και πλάνο, όπως είναι η αλλαγή των διαδικασιών για την παροχή ασύλου και η πιο εντατική φύλαξη των συνόρων, προκειμένου να δοθεί ευρύτερη λύση στο θέμα.

«Όμως, η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και για αυτό κινούμαστε προς δύο κατευθύνσεις» είπε ο κ. Χάρης Θεοχάρης. «Πρωτίστως η βελτίωση της ζωής των κατοίκων στις περιοχές που υποδέχονται μετανάστες και δευτερευόντως η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και του τουρισμού».

Ειδικότερα για τον τουρισμό ο Υπουργός προανήγγειλε ότι το 2020 για τα νησιά που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του μεταναστευτικού θα υπάρξει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την προβολή τους. «Πρέπει τα νησιά αυτά να στηριχθούν. Είναι υποχρέωσή μας» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το θέμα της Thomas Cook, ο κ. Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για να «κλείσουν» τα slots.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας «δεν μπορούμε να έχουμε φοροδιαφυγή και αθέμιτο ανταγωνισμό».

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin