15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Χ.Στεφανάδης: Ριζική αναθεώρηση της πολιτικής για το μεταναστευτικό!

Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Εκείνοι που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Για το σκοπό αυτό:

Χρησιμοποιούμε για τη φύλαξη των συνόρων σύγχρονα τεχνικά μέσα και εντείνουμε τις περιπολίες -χερσαίες και θαλάσσιες- σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθιερώνουμε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, όπου μέσα σε έξι εβδομάδες το αργότερο, θα ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό.

Επιβάλουμε διαφάνεια στη διαχείριση του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος σε όλο το πλέγμα των δράσεων υποδοχής και προσωρινής διαμονής των προσφύγων και μεταναστών.

Οι τοπικές κοινωνίες, που σήμερα βιώνουν το όργιο της κατασπατάλησης των χρημάτων, συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων.

Εντατικοποιούμε τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων σε ολόκληρη τη χώρα από τα αρμόδια κρατικά όργανα.

Εξαιρούμε τις οικογένειες με παιδιά καθώς και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από την υποχρέωση να παραμείνουν στα κλειστά κέντρα.

Δημιουργούμε ειδικές τάξεις υποδοχής στα σχολεία ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους.

Για το σκοπό αυτό επιδιώκουμε την άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Related posts

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin