15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Χ. Στεφανάδης: Το κέντρο υποδοχής θα γίνει με όλες τις προδιαγραφές

“Το κέντρο υποδοχής, θα γίνει με όλες τις προδιαγραφές, ένα κέντρο το οποίο θα φυλάσσεται, θα υπάρχει ένα ωράριο εισόδου – εξόδου των προσφύγων και μεταναστών” δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σταματίας Ράπτη, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Κουμουτσάκου, στη Σάμο.

Ο βουλευτής Σάμου δήλωσε ότι: Ο υπουργός ήρθε άμεσα με πρώτη προτεραιότητα τη Σάμο. Είχε μια άμεση εικόνα για το τι συμβαίνει στο νησί και για τους πρόσφυγες και για τους κατοίκους της.

Δρομολογούνται άμεσα ριζικά μέτρα που θα αφορούν την αποσυμφόρηση του κέντρου, με την προσωρινή δημιουργία κάποιου άλλου χώρου, με περισσότερη τάξη και με υγειονομικές εγγυήσεις, ώστε να μην κινδυνεύει ο πληθυσμός στο Βαθύ, ώσπου να γίνει πλήρης αποσυμφόρηση του νησιού και με συνδυασμό την ενεργοποίηση των όσων έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός που αφορούν το προσφυγικό δηλ, φύλαξη των συνόρων, επαναπροώθηση αυτών που δεν δικαιούνται άσυλο, ταχεία ταυτοποίηση των αιτούντων άσυλο.

Ο κ. Στεφανάδης, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για τις αντιδράσεις των κατοίκων στη δημιουργία νέας δομής στη θέση Ζερβού, επανέλαβε ότι είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ που εκθέτει την χώρα διεθνώς και θέτει σε κίνδυνο και την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων .

«Ο υπουργός απευθύνθηκε στις δημοτικές αρχές και τους είπε να του προτείνουν κάτι άλλο, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει η διαδικασία γιατί όλο το πρόγραμμα της αποσυμφόρησης θα λιμνάσει.  Οι κάτοικοι έχουν δίκιο, γιατί πιστεύουν ότι θα γίνει ότι κάτι ανάλογο όπως του Βαθιού. Δεν θα γίνει αυτό.

Θα γινει, αν θα γινει, ένα κέντρο υποδοχής, με όλες τις προδιαγραφές, ένα κέντρο το οποίο θα φυλάσσεται ,θα υπάρχει ένα ωράριο εισόδου – εξόδου των προσφύγων και μεταναστών, όπως έχει το δικαίωμα η χώρα να πράξει .

Σε ερώτημα του πρωθυπουργού αν μπορεί να είναι κλειστού τύπου, κάτι τέτοιο προσκρούει στις διεθνείς συμβάσεις. Θα υπάρξει τάξη. Παραδείγματος χάρη, η διοίκηση του κέντρου φιλοξενίας μπορεί να αποφασίσει στις 9 το βράδυ να είναι μέσα (στο κέντρο οι πρόσφυγες και μετανάστες) δεν είναι φυλακή αυτό, γιατί δεν μπορεί να περιφέρονται όλη την νύχτα στο κέντρο της πόλης» δήλωσε ο κ. Στεφανάδης .

Ακούστε το απόσπασμα.

Related posts

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin