21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Όροι και προϋποθέσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Με κοινή Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 128/24-01-2017), καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α), βασίζεται σε τρείς πυλώνες:

α) την εισοδηματική ενίσχυση

β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και

γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα λαμβάνονται υπόψη κριτήρια εισοδηματικά (εισόδημα των 6 τελευταίων μηνών), περιουσιακά (ακίνητη και κινητή περιουσία) και διαμονή (μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην ελληνική επικράτεια).

Απευθύνεται σε μονοπρόσωπα και πολυπρόσωπα νοικοκυριά, καθώς επίσης και σε αστέγους  και παρέχει εισοδηματική ενίσχυση από 200€, προσαυξανόμενη ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από τα Κέντρα Κοινότητας και τα ΚΕΠ των Δήμων, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  https://keaprogram.gr, από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Όλα τα δηλωθέντα στοιχεία ελέγχονται και επαληθεύονται ηλεκτρονικά και ως εκ τούτου οι δικαιούχοι  υποχρεούνται να δηλώνουν  την οποιαδήποτε μεταβολή που προκύπτει  στα στοιχεία τους, εντός 15 ημερών, κάνοντας τροποποιητική αίτηση, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει διακοπή της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Μετά την πάροδο ενός έτους, από την αρχική αίτηση,  ο δικαιούχος πρέπει να επανέλθει με νέα αίτηση, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση, προκειμένου να συνεχισθεί η επιδότηση.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα, 2273022975 & 27661 του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου,  στη διεύθυνση Πατριάρχου Δαμιανού 1, όπισθεν 1ου Δημοτικού Σχολείου, στην πόλη της Σάμου.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin