13.3 C
Σάμος
21/02/2024
Σαμιακά

1η Διεπιστημονική Ημερίδα Σάμου

Διεξήχθη με τεράστια επιτυχία η 1η Διεπιστημονική Ημερίδα του Κήρυκος Λίθου στη Σάμο, το Σάββατο 21.07.2018, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 19:30 και αρχικώς χαιρέτησαν την εκδήλωση:

α) Ο πρόεδρος της εφημερίδας, κος. Βούρος Ιωάννης,

β) Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κος. Κατρακάζος Νικόλαος,

γ) Ο Πρόεδρος της Safia, κος. Δημήτρης Σκαφτούρος,

δ) Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κος. Ιωάννης Καλτάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κος. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την ενίσχυση και προώθηση των δράσεων της εφημερίδας μας, τις οποίες χαρακτήρισε “αναγκαίο καλό” για την τοπική κοινωνία της Σάμου αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Μεταξύ άλλων, μάς πρόσφερε τη δυνατότητα κάλυψης των δαπανών για έκδοση και διαμοιρασμό των επιστημονικών εισηγήσεων της ημερίδας.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο φιλόλογος κύριος Μιχάλης Βελώνης, φιλόλογος, αναλύωντας τα βασικά ιστορικά δρώμενα του νησιού μεταξύ της περιόδου 1850 -1912, ενώ ο καθηγητής Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κος. Βαρβούνης ανέλυσε τα όσα διαδραματίστηκαν από το 1913 έως το 1974 στη Σάμο.

Κατόπιν, η εκδήλωση διεκόπη για ένα σύντομο διάλειμμα, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος είχε τη δυνατότητα να απολαύσει λαχταριστά εδέσματα, τον ξακουστό σαμιακό οίνο, καθώς και τα εκπληκτικά cocktails που με περισσή φαντασία έφτιαξε ο πολλά υποσχόμενος bartender Μάνος Καλογερόπουλος. Αρκετοί ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν τα εξαιρετικά βιβλία του κου. Μαλλιά Αλέξανδρου, Πρέσβη επί τιμή, και του κυρίου Σιδηρόπουλου, οικονομολόγου και συγγραφέα, τα οποία διετίεθεντο στην εκδήλωση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την οικονομική εισήγηση του κου. Σιδηρόπουλου και τη γεωπολιτική του κου. Αλέξανδρου Μαλλιά, οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και έδωσαν τροφή για συζήτηση και διάλογο.

Ως εφημερίδα ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της Σάμου που παρευρέθηκαν στην παρθενική μας αυτή εκδήλωση, τους συντελεστές και φυσικά τους ομιλητές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Βούρος “παρακινούμενοι από τη στήριξη του κόσμου, επιθυμούμε και δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε την ημερίδα αυτή ως θεσμό για την πόλη της Σάμου”.

ΠΗΓΗ :kl-news.com

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα:

Related posts

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22/2

admin

Τη συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του Μ.Π.Ε.Σ

admin

Oμιλία με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Ι.Μ. Σάμου – Εκδήλωση για τους Πρωτεύσαντες και Αριστεύσαντες

admin

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τους αγρότες

admin

Dodekanisos Seaways: Προσκύνημα στον Πανορμίτη μόνο με 10€ και το όχημά σας δωρεάν!

admin

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας Μαΐου 2024

admin

O Σύλλογος Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ Ε.Μ.Π. βραβεύει τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη

admin