21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Μια αίθουσα γεμάτη από ανθρώπους που αγαπούν τα σκυλιά

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Aiolis,πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (3-2), η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου. Η πρόεδρος του Σωματείου, κ. Brigitte Huber-Thumianides, καλωσόρισε τους εθελοντές και τους φιλόζωους, ευχόμενη τα καλύτερα για την νέα χρονιά, ενώ παρουσίασε τη σημαντική δραστηριότητά που επέδειξε το Σωματείο, στο πρώτο χρόνο της ίδρυσης του.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, μέσα στο 2017 με ενέργειες του Σωματείου, αρκετά σκυλιά δόθηκαν για υιοθεσία, ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Ταυτόχρονα έγιναν μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτα, με την συνεργασία του δήμου και κτηνιάτρων που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.

Τοποθετήθηκαν ταΐστρες για τα αδέσποτα σε πολλά σημεία της Σάμου.

Η κ. Huber, υποστήριξε οτι χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των εθελοντών, σώθηκαν από βέβαιο θάνατο, τραυματισμένα σκυλιά που ήταν αφημένα στο έλεος της τύχης τους, στους δρόμους των δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Τη χρονιά που πέρασε, το Σωματείο, παρενέβη σε δεκάδες περιπτώσεις – καταγγελίες με κακοποιήσεις σκύλων, σε απόλυτη συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα και την Εισαγγελία Σάμου.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, εγκαινίασε πρότυπα σχολικά προγράμματα, ενημερώνοντας τους μαθητές δημοτικών σχολείων για την φιλοζωία. Τα προγράμματα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, στα σχολικά συγκροτήματα του Κοκκαρίου και του Καρλοβάσου.

Παράλληλα, απο την κ. Brigitte Huber-Thumianides έγινε εκτενής και ιδιαίτερη αναφορά στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη περιοχή του σκουπιδότοπου,με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές αλλά και τα ζώα που φιλοξενούνται σε αυτό.

Στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης,έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin