12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Καταγγέλλει την Αστυνομία η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Σάμου

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταφέρεται εναντίον της αστυνομίας εξέδωσε η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.

Πιο συγκεκριμένα η κίνηση κατήγγειλαν την παρουσία οχήματος της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ) στην χθεσινή εκδήλωση στην πλατεία Πυθαγόρα,η οποία απομάκρυνε όποιους θεωρούσε μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.

Την Τσικνοπέμπτη που πέρασε συνέβηκε άλλο ένα απαράδεκτο γεγονός σε βάρος των μεταναστών που βρίσκονται στη Σάμο. Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς είχε ανακοινώσει τον εορτασμό της μέρας στην κεντρική πλατεία του Βαθέος, όπου και θα προσφέρονταν εδέσματα στους παρευρισκόμενους.

Όμως, η εκδήλωση έγινε με την ταυτόχρονη παρουσία οχήματος της Αστυνομίας (ΟΠΚΕ), η οποία απομάκρυνε όποιους και όποιες θεωρούσε μετανάστες/τριες. Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος αλλά και αποδέκτες παραπόνων από πολλές οικογένειες μεταναστών που δεν τους επιτράπηκε όχι μόνο η πρόσβαση στο προσφερόμενο φαγητό αλλά ούτε καν η παρουσία στην πλατεία.

Θα θέλαμε να μάθουμε την άποψη του Δήμου Σάμου για το γεγονός αυτό καθώς και το αν η εντολή για αυτές τις ενέργειες της ΟΠΚΕ δόθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή.

Θα προχωρήσουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια με στόχο να ενημερωθούν και να απαντήσουν στο αν ανέχονται ένα τέτοιο θεσμικά ρατσιστικό γεγονός (που θυμίζει εποχές που θεωρούμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί) οι σχετικές αρχές εντός και εκτός της Σάμου.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin