17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Πολιτική εκδήλωση ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου


Καθώς οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή ολοένα και εντείνονται, ο αμερικανονατοϊκός κλοιός σφίγγει γύρω απ’ τη χώρα μας, δυναμώνοντας την στρατιωτικοπολιτική του παρουσία μέσα και γύρω από αυτή. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων βρίσκεται και η προσπάθεια να δοθεί «λύση» στο ζήτημα της πΓΔΜ. Η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, στοιχισμένη πλήρως πίσω απ’ τα σχέδια των Αμερικανών στην περιοχή, βρίσκεται πρόθυμη να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τις προτάσεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω παρουσία τους στα Βαλκάνια. Μια παρουσία που το μόνο που επιφυλάσσει  στους λαούς της περιοχής είναι νέες στρατιωτικές βάσεις, νέους πολέμους, νέο τεμάχισμα και χάραξη συνόρων.

Στην ίδια πολιτική κατεύθυνση κινούνται και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, με προεξάρχουσα την ΝΔ, η οποία, παρά τις εσωτερικές της αναταράξεις  και τις παλινωδίες των στελεχών της, υπόσχεται λύση στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση όταν θα ξανάρθει στην κυβέρνηση.  Και γύρω απ’ όλο αυτό το επικίνδυνο σκηνικό, σαν κερασάκι στην αντιδραστική τούρτα που «προσφέρεται» στους λαούς της περιοχής, οι διάφοροι εθνικιστικοί και φασιστικοι κύκλοι, παίζουν το δικό τους παιχνίδι, στην ίδια πάντα αντιλαϊκή κατεύθυνση, του σοβινισμού και των αλυτρωτικών βλέψεων.

Η απάντηση των βαλκανικών λαών απέναντι στο επικίνδυνο σκηνικό που διαμορφώνουν ιμπεριαλιστές- κυβέρνηση- ακροδεξιοί/εθνικιστές χρειάζεται να είναι η συγκρότηση ενός μαζικού μετώπου αντίστασης,  στηριγμένο στην φιλία και την αλληλεγγύη, που θα παλέψει ενάντια στους κοινούς εχθρούς, τον ιμπεριαλισμό και τους εθνικισμούς.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Σάμου, καλεί τους εργαζομένους/ άνεργους και την νεολαία της Σάμου, στην εκδήλωση/συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, , στις 24/2 και ώρα 6 μ.μ. , στην κινηματογραφική λέσχη Ίριδα, στο Καρλόβασι.

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin