Connect with us

Δήμος

Άδεια για την παράγωγη πέλλετ απέκτησε ο δήμος Σάμου

Published

on

Την  απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβει τη σχετική έγκριση για την παραγωγή  pellets (πέλλετ) εξασφάλισε ο δήμος Σάμου.

Μιλώντας στο Ράδιο Αρμονία και στη δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη, o αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, αναφέρθηκε στη προσπάθεια του δήμου το τελευταίο χρόνο για την οριστική απόκτηση της άδειας.

Όπως τόνισε ο κ Βαλκαμλής είναι σε εξέλιξη η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος.

Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου υποστήριξε,οτι οι ποσότητες πέλλετ που θα παράγονται απο τον δήμο, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων του νησιού.

Τα pellets είναι η πλέον σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη λύση στη θέρμανση, με πολύ χαμηλό κόστος και με σχεδόν μηδενικά απόβλητα καύσης. Τα pellets προέρχονται κυρίως απο την επεξεργασία ξύλου, ξερών φύλλων, φερτών υλικών, πευκοβελόνων και άλλων υπολειμμάτων δασικής εκμετάλλευσης.

 

Comments

comments

Δήμος

Η ΑΚΙΣ στον Μαραθόκαμπο   

Published

on

By

Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30΄, μέλη της ΑΚΙΣ θα βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθοκάμπου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της.

Η ενημέρωση θα γίνει σε καφενείο του  Όρμο Μαραθοκάμπου, παρουσία του προέδρου και των μελών του τοπικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση κατά την οποία οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

“Στα ίχνη του Πυθαγόρα” τα παιδιά από τον Δήμο του Greifswald

Published

on

By

Υποδεχόμαστε σήμερα τα παιδιά από τον Δήμο του Greifswald που θα λάβουν μέρος στο μαθηματικό διαγωνισμό της 21ης Μαρτίου 2018 “Στα ίχνη του Πυθαγόρα” υπό την Αιγίδα της Β/μιας Εκπαίδευσης Σάμου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο Δήμων.

Η Πανεπιστημιακή και Χανσεατική πόλη του Greifswald βρίσκεται στη βορειοανατολική Γερμανία και είναι λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα. Ο πληθυσμός του  Δήμου φτάνει περίπου τους 60.000 κατοίκους, εκ των οποίων 12.500  είναι φοιτητές και 5.000 εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου του Greifswald, ένα πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση που ιδρύθηκε το 1456.

Τα παιδιά θα μείνουν πέντε ημέρες στο νησί μας και την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσει αντίστοιχη των μαθητών της Σάμου στο Greifswald ως συνέχεια των εργασιών του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ανατροπή για παιδικές χαρές- Ίσως κάποτε φτιαχτούν…

Published

on

By

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2018, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ρώτησε τον πρόεδρο του συμβουλίου για ποιο λόγο δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς Κοκκαρίου, θέμα που έχει ήδη κατατεθεί στον δήμο από τις 8 Ιανουαρίου, συνοδευόμενο από υπογραφές κατοίκων. Να επισημανθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018, είχε προταθεί ότι στην διεξαγωγή του επομένου θα συζητηθεί το ανωτέρω θέμα, ούτως ώστε να υπάρχει εισήγηση.

Η κατάσταση, αναφορικά  με τις παιδικές χαρές στο νησί μας, είναι γνωστή. Από το 2009 έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών, αλλά από τότε ξεχάστηκε η νομοθεσία από πολλούς. Οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν άδεια λειτουργίας, άλλες είναι σφραγισμένες, άλλες εγκαταλελειμμένες, σίγουρα όμως είναι επικίνδυνες για τα παιδιά που θέλουν και προσπαθούν να παίξουν. Η περίπτωση του Κοκκαρίου είναι μία από αυτές, μία ακόμη περίπτωση που αντικατοπτρίζει το “όραμα” και αυτής της δημοτικής αρχής, και η οποία εξακολουθεί να αποτυγχάνει να επιλύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, να σταθεί δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

Η απάντηση που δόθηκε από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας για την μη εισαγωγή του θέματος προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, ήταν ότι βρίσκονται στην διαδικασία προμήθειας των οργάνων, ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες και να τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα όργανα πριν το καλοκαίρι και να λειτουργήσει η παιδική χαρά πριν την έναρξή του.

Η “Ανατροπή” ευελπιστεί να μην συνεχιστεί η κοροϊδία τόσο χρόνων, και η παιδική χαρά να λειτουργήσει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να εξαλειφθούν τα στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού μας. Ίσως είναι η αρχή, να λειτουργήσουν και να υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλη την Σάμο, ώστε τα παιδιά να έχουν τον δικό τους ασφαλή χώρο ψυχαγωγίας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Facebook

Σαμιακά4 ώρες ago

Ώρα της Γης 2018: Συνδέσου με τη Θάλασσα!

Σαμιακά3 ημέρες ago

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

Σαμιακά5 ημέρες ago

Ομιλία του Αν. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Φωτάκη στη Σάμο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Αστυνομική διεύθυνση Σάμου: Όχι στη παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων

Δήμος2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Σάμου

Ικαριακά2 εβδομάδες ago

Γ. Λαμπρούλης : Να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου στην Ικαρία

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Συγκινεί η ιστορία της Αναστασίας που καθηλώθηκε στο κρεβάτι

Πολιτικά2 εβδομάδες ago

Αυγενάκης από Σάμο: Η ασφάλεια των πολιτών είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους Ήρωες των Ιμίων στη Σάμο.(pics/video)

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Το έθιμο του Καδή αναβίωσε και φέτος ο “Καπετάν Λαχανάς”

SPONSORED

Sponsored

Advertisement

Δημοφιλή

Copyright © iArk Digital Agency