25.9 C
Σάμος
18/08/2022
Δήμος

Ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την Πλατεία Πυθαγόρα.Τι παρεμβάσεις θα γίνουν

O Δήμος Σάμου, προκηρύσσει ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου για την ανάθεση της  αναβάθμισης και την αποκατάστασης της κεντρικής πλατείας της πόλεως Σάμου, εκτιμώμενης αξίας 172.000 ΕΥΡΩ

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτή είναι:

Η πλατεία έχει συνολικό εμβαδόν της είναι περίπου 3.700,00 τ.μ. Προτείνεται να κατασκευαστεί νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με ψηλά φωτιστικά σώματα ίδια με αυτά της παραλιακής ζώνης, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία.

Τέσσερα φωτιστικά θα μπουν στις αντίστοιχες θέσεις στο κέντρο της πλατείας. Τα φωτιστικά που είναι κοντά στα κτίρια θα μετακινηθούν πιο κοντά στο κέντρο της πλατείας και σε θέσεις που δεν θα εμποδίζεται ο φωτισμός από τα υπάρχοντα δέντρα. Θα τοποθετηθεί μια σειρά φωτιστικών στο απέναντι πεζοδρόμιο του πέτρινου δρόμου που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, με σκοπό να ενισχυθεί ο φωτισμός σε αυτή την πλευρά της πλατείας. Επίσης προτείνεται ο ηλεκτροφωτισμός του τμήματος του εμπορικού δρόμου πίσω από την πλατεία, που είναι ελλιπέστατος.

Ο φωτισμός θα γίνει με κρεμαστά φωτιστικά, δεδομένου του μικρού πλάτους του δρόμου και της μη δυνατότητας να κατασκευαστούν βάσεις, για την στήριξη φωτιστικών σε ιστό, από την ύπαρξη πολλών δικτύων στο έδαφος. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα συνδεθεί στον υπάρχον κεντρικό πίνακα, που βρίσκεται στο ισόγειο του δημοτικού κτιρίου. Ο πίνακας καλύπτει τις ανάγκες του ηλεκτροφωτισμού σε παροχή και δεν απαιτείται η κατασκευή νέου πίνακα.

Οι οικοδομικές εργασίες αφορούν κυρίως την συμπλήρωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης, με βασικό υλικό τις πλάκες μαρμάρου, στα σημεία όπου υπήρχαν οι πυραμίδες και φαίνεται η επιφάνεια του σκυροδέματος.

Ο σχεδιασμός της πλακόστρωσης ακολουθεί το υπάρχον σχέδιο και το συμπληρώνει. Επίσης θα γίνει αποκατάσταση στα σημεία που πρέπει να καθαιρεθούν για την διέλευση των ηλεκτρικών καλωδίων,καθώς και γύρω από τους κατεστραμμένους φοίνικες, όταν γίνει η εκρίζωση τους.

Οι επεμβάσεις είναι οι ελάχιστες δυνατές. Θα τηρηθούν τα υπάρχοντα υψόμετρα και γενικά δεν θα αλλοιωθεί η εικόνα της πλατείας. Η φύτευση αφορά την τοποθέτηση τριών μεγάλων δέντρων στη θέση των κατεστραμμένων φοινίκων, ώστε να αποκατασταθεί ιστορική εικόνα της πλατείας.

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα