14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Περήφανοι για την Ευαγγελία Γιαμαίου απο τη Σάμο

Την Ευαγγελία την πρωτογνωρίσαμε από το facebook και το instagram.

Παρακολουθούσαμε την πορεία της και τα επαγγελματικά της στιγμιότυπα. Έφτασε η στιγμή που όταν της μιλήσαμε, είδαμε ότι πραγματικά είναι μια εξαιρετική συνάδελφος με αγάπη και ενδιαφέρον για τη δουλειά της, όπως ακριβώς έδειχνε και η παρουσία της στα social media.

img_4450

Ας μάθουμε περισσότερα λοιπόν για αυτήν!

Ευαγγελία χαιρόμαστε που σε έχουμε στη διαδικτυακή αυτή παρέα μας! Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για σένα;

Γεια σας. Αρχικά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι᾽ αυτή τη συνομιλία. Είναι μεγάλη μου χαρά αλλά και τιμή να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου ως δασκάλα μουσικής. Είμαι από τη Σάμο όπου γεννήθηκα και έμεινα εκεί μέχρι τα 18 και έπειτα μετακόμισα στο Λονδίνο. Εκεί σπούδασα Σύγχρονο Τραγούδι και Μουσικοπαιδαγωγική στο πανεπιστήμιο London Centre of Contemporary Music (LCCM).

 Πες μας τι σχέση έχεις με την Αγγλία και την εκπαίδευση.

Όπως σας είπα προηγουμένως, μετακόμισα στο Λονδίνο για να σπουδάσω σύγχρονο τραγούδι. Έχω ένα θείο εκεί, ο οποίος προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να με βοηθήσει να βρούμε κάποια σχολή και να με φιλοξενήσει. Έτσι, ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να φύγω από το νησί και να σπουδάσω αυτό που πάντα αγαπούσα. Είχα επαφή με το αντικείμενο από πολύ μικρή, αφού στην οικογένεια μου είναι σχεδόν όλοι μουσικοί και ήδη παρακολουθούσα μαθήματα φωνητικής και πιάνου σε ωδείο, αλλά δε μου έφτανε, ήθελα να το σπουδάσω. Αφού ξεκίνησα το πανεπιστήμιο, είχα την τύχη να δουλέψω παράλληλα σε ένα από τα καλύτερα ελληνικά παροικιακά σχολεία του Λονδίνου. Κάπως έτσι, ξεκινάει μία μεγάλη αγάπη που δεν είχα φανταστεί ποτέ στη ζωή μου, η διδασκαλία. Άρχισα να δουλεύω εκεί κάθε Σάββατο και τις υπόλοιπες μέρες έκανα μαθήματα φωνητικής, πιάνου και μουσικοκινητικής σε παιδιά και ενήλικες. Μετά από ένα χρόνο δούλεψα και στο δημόσιο ελληνικό σχολείο του Λονδίνου, ως εξωτερική δασκάλα μουσικής σε απογευματινή λέσχη και στις αγγλικές μουσικές σχολές Music House for Children και Be Spoke. Κάπου εκεί μπήκε η διδασκαλία φωνητικής μέσω Skype στη ζωή μου. Άρχισα να παραδίδω μαθήματα στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Αυστραλία, κάτι που αγάπησα πάρα πολύ. Είχα αρχίσει πλέον να διδάσκω περισσότερο, παρά να τραγουδάω. Φτάνοντας στο τρίτο έτος της σχολής, άλλαξα κατεύθυνση και από σύγχρονο τραγούδι, πήγα στη μουσικοπαιδαγωγική. Νομίζω, ήταν η πιο ωραία χρονιά του πανεπιστημίου.

img_4452

 Τι απολαμβάνεις περισσότερο όταν διδάσκεις;

Αρχικά, η διδασκαλία για μένα είνα διασκέδαση. Δεν νιώθω ότι δουλεύω. Μου αρέσει πάρα πολύ να σχεδιάζω μαθήματα, να οργανώνω και να ετοιμάζω το υλικό που μου χρειάζεται, να ψάχνω στο διαδύκτιο για νέες ιδέες ή παραλλαγές για την κάθε δραστηριότητα και κυρίως να ανταλλάσω ιδέες με συναδέλφους, είτε της ίδιας ειδικότητας είτε κάποιας άλλης. Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο όμως, είναι τις στιγμές εκείνες που οι μαθητές μου ενθουσιάζονται και ξαναζητάνε να κάνουμε το ίδιο παιχνίδι ή δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνομαι κάθε φορά ότι η μουσική δεν είναι μόνο νότες. Είναι κίνηση, ρυθμός, χορός, ζωγραφική, παιχνίδι, φαντασία, δημιουργία, πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για ένα πετυχημένο και δημιουργικό μάθημα. Έτσι, φροντίζω την κάθε διδακτική ώρα να την απολαμβάνω πρώτα εγώ και έπειτα οι μαθητές μου.

Πως μπορείς να βοηθήσεις την κοινότητα των εκπαιδευτικών στην Αγγλία, των μητέρων που παρακολουθούν τη σελίδα μας αλλά και όλους αυτούς που μας παρακολουθούν από διάφορες χώρες του κόσμου;

Αυτό που βοήθησε εμένα και συνεχίζει να με βοηθάει για να εξελίσσομαι και να προοδεύω ως εκπαιδευτικός, είναι η συνεχής ενημέρωση για υλικό και ιδέες και οι ανταλλαγές απόψεων με συναδέλφους, αλλά και γονείς. Επίσης, κάτι που κάνει πετυχημένο ένα μάθημα ή μία δραστηριότητα, είτε στο σπίτι, είτε στο σχολείο και κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών/παιδιών, είναι η ενσωμάτωση της επικαιρότητας σε αυτό.

img_4455

Τι συμβουλές έχεις να δώσεις στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον;

 Μη σταματάτε να ονειρεύεστε και να υλοποιείτε τις επιθυμίες σας. Είστε μακρυά από τη χώρα σας και τις οικογένειας σας και αυτό δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμούς.

Σε ευχαριστούμε πολύ και προσμένουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Σίγουρα έχεις πολλά να μας προσφέρεις με τη γνώση σου και την εμπειρία σου! Συγχαρητήρια για ό,τι έχεις καταφέρει και καλή δύναμη για τη συνέχεια με μεράκι και ενθουσιασμό ακόμα περισσότερο!

img_4451

Μπορείτε να δείτε την επαγγελματική της σελίδα στο facebook “Skype Singing Lessons” εδώ.

ΠΗΓΗ:greekteachersinengland.wordpress.com

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin