21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

1.000 κάδοι για οικιακή κομποστοποίηση στη Σάμο

Στη τελική ευθεία για να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης του δήμου Σάμου. Έπειτα από την προμήθεια 1.000 κάδων οικιακής κοµποστοποίησης 280 lt (θα ξεκινήσει ανοικτός διαγωνισμός ) ο δήμος θα ανακοινώσει την έναρξη του νέου προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων και η ένταξη της λογικής της κομποστοποίησης στην ζωή των συμμετεχόντων.

Σε κάθε κάδο που θα δοθεί στους συμμετέχοντες του προγράμματος ,θα συνοδεύεται από:

  1. Ένα λίτρο σταθεροποιητή
  2. Ενάµισι λίτρο µίγµα χούµο µε ζωντανό γόνο γαιοσκωλήκων Eisenia Fetida σε µονωµένη συσκευασία για την προστασία των γεωσκωλήκων από χαµηλές ή/και υψηλές θερµοκρασίες.
  3. Ένα ειδικό εργαλείο, µεταλλικό µεγάλης αντοχής ανάδευσης κοµπόστ ανάλογο µε τον κάδο για την ανάδευση και τον αερισµό του κοµπόστ και ενα μικρό καδάκι κουζίνας καθαρής χωρητικότητας 8-10 lt.

Θα υπάρξει και ενημερωτική καμπάνια των δημοτών που περιλαμβάνει φυλλάδια με αναλυτικές οδηγίες, αίτηση συμμετοχής και συναφή διαφημιστικά οικιακής χρήσης.

Στο πρόγραμμα δεν θα γίνεται αποκομιδή των οικιακών αποβλήτων από τον δήμο Σαμου και το οργανικό λίπασμα που θα προκύπτει από την διαδικασία θα χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος των συμμετεχόντων.

O ∆ήµος Σάµου µε την συγκεκριµένη πράξη στοχεύει να εκτρέψει απ΄ την Υγειονοµική Ταφή το 4,3% των παραγόµενων οργανικών αποβλήτων που αντιστοιχούν σε 251 tn περίπου ετησίως.

Το πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» άξονας προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος και των πόρων και µετάβαση σε µια οικονοµία φιλική στο Περιβάλλον µε επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής»με συνολικό προϋπολογισμό 142.014,60 € .

Related posts

Το νέο Σαξόφωνο της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»: Μια ευγενική χορηγία

admin

Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ

admin

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin