22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Περιφερειακά

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους Ήρωες των Ιμίων στη Σάμο.(pics/video)

Στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου το απόγευμα του Σαββάτου 24/2 σε μια λιτή αλλά προσεγμένη τελετή επέλεξε η Π. Ε. Σάμου και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου,να τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, 22 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων.

Ήταν  Ιανουάριος  του 1996, τις τελευταίες ώρες της κρίσης των Ιμίων, τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού  ο Σαμιώτης υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στη θάλασσα μετά από αναγνωριστική πτήση πάνω από τα Ίμια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Αντώνης Κωστάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Παναγιώτης Κοτρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ.Νίκος Κωνσταντέλλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Τριανταφύλλου, Άννη Ανδρεάδου, Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή,Ελισσαίος Μαυρατζώτης, εκπρόσωποι των Όπλων και Σωμάτων Ασφαλείας  και πλήθος κόσμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας  ότι «τιμούμε τα παλικάρια που έπεσαν μαζί, αλλά ταυτόχρονα και όλους τους ανθρώπους του καθήκοντος και της προσφοράς απέναντι στη πατρίδα. Η τιμή αυτή προσφέρεται από εμάς με σεμνότητα, αλλά και με έντονη την επιθυμία του προβληματισμού αλλά και του παραδειγματισμού.Για εμάς είναι αθάνατοι».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου Εμμανουήλ Πέτρου και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Σαμιακή Αρωγή κ. Κυριάκος Πατσίδης, διαβάζοντας το μήνυμα του δήμαρχου Σάμου κ Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Στη συνέχεια ο στρατιωτικός αναλυτής & διεθνολόγος κ. Αθανάσιος Δρούγος ανέλυσε το θέμα «Το παρόν και το μέλλον των εθνικών μας θεμάτων-εκτιμήσεις»

Ο κ Δρούγος δέχτηκε διευκρινιστικές ερωτήσεις .

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου προχώρησε στην απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον κ. Αθανάσιο Δρούγο.

Αύριο Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ιερολοχιτών στον παλαιό λιμένα Καρλοβάσου και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές.

 

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin