29.4 C
Σάμος
16/08/2022
Δήμος

Το πρόγραμμα της Σαμιακής αποστολής στο Μόντρεαλ του Καναδά

Ο ∆ήµος  Σάµου θα συµµετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας, για την 197η επέτειο της 25ης Μαρτίου1821, μετά απο πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από 12 εκπροσώπους Πολιτιστικών-Χορευτικών συλλόγων της Σάµου (επίσηµους χοροδιδάσκαλους και µέλη χορευτικών συλλόγων) και τρεις αιρετούς κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης αποστολής στη Νέα Υόρκη το 2016.

Η αποστολή θα αναχωρήσει από την Σάµο στις 22 Μαρτίου 2018 και θα επιστρέψει στις 27 Μαρτίου 2018 και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισµό του ∆ήµου Σάµου.

Τα έξοδα για την µετακίνηση και την διαµονή της αντιπροσωπείας ( εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, µεταφορά κτλ) θα καλυφθούν από γνωστή Σαµιακή Οικογένεια µε δραστηριότητα στο εξωτερικό και µε δεσµούς µε την οµογένεια.

Οι προγραµµατισµένες εκδηλώσεις έχουν ως ακολούθως:

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018: Επίσηµο ∆είπνο στην Αίθουσα δεξιώσεων του ελληνικού Κοινοτικού Κέντρου, «Αδριανός Μάρης»

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018: Κατάθεση Στεφάνου στο Μνηµείο του Άγνωστου Στρατιώτη .

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018: Επίσηµη ∆οξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισµού της Θεοτόκου, Παρέλαση, (στην οποία αναµένεται να συµµετάσχουν 3.000 άτοµα, θα λάβει µέρος το αντιπροσωπευτικό χορευτικό συγκρότηµα από τη Σάµο και θα προσελκύσει περίπου 50.000 θεατές, σύµφωνα µε τους διοργανωτές) και ∆εξίωση σε συνεργασία µε το Ελληνικό Προξενείο.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Σάμου, το ταξίδι θα βοηθήσει τις σχέσεις µε την οµογένεια και ιδιαιτέρως βέβαια µε την ισχυρή Σαµιακή κοινότητα, που είναι ζωτική προτεραιότητα τους.

Επίσης, το ταξίδι έχει στρατηγική σηµασία για την προβολή του brandname Σάµος διεθνώς, για την τουριστική αναβάθµιση του νησιού µας, καθώς και για την διερεύνηση δυνατοτήτων προσέλκυσης του ενδιαφέροντος για την επανασύνδεση των οµογενών µε τα χωριά καταγωγής και τις µικρές επενδύσεις που µπορούν να κάνουν.

Στα πλαίσια των συναντήσεων που θα έχει ο δήμος Σάμου, κατά την διάρκεια της παραµονής της αντιπροσωπείας στο Μόντρεαλ, θα εξεταστεί και η διοργάνωση στη Σάµο, ενός µεγάλου οµογενειακού Συνεδρίου, που θα τονώσει τουριστικά και όχι µόνο την τοπική οικονοµία.

Related posts

Τρισδιάστατη θα είναι η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σάμου πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος

admin

Βασίλης Παυλίδης: Διακήρυξη Αρχών του δημοτικού συνδυασμού Ανατ. Σάμου «Μ.ΠΡΟ.ΣΤΑ»

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: «… θέλουμε να δούμε τον τόπο μας, το νησί μας, εκεί που πραγματικά του αρμόζει…»

admin

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

admin

Προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο δημ. συμβούλιο του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin

“Ανατροπή”: Η δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

admin

Συνεδριάζει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

“Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων”

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα