26.1 C
Σάμος
15/08/2022
Πολιτικά

Συναντήσεις Λ. Αυγενάκη στη Σάμο

Συνάντηση του Γραμματέα της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και το Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 3 Μαρτίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σάμο.Όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης «Το προβλήματα είναι πολλά, οι προκλήσεις ακόμη μεγαλύτερες και εμείς ως ΝΔ στηρίζουμε απόλυτα το ρόλο σας και το έργο σας. Ειδικά για εσάς εδώ, που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνετε έντονα τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα «καλά» και τα «κακά» της, σήκωσε μεγάλος βάρος της κρίσης. Στην προσπάθεια της πατρίδας μας για εθνική ανόρθωση, η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστικής σημασίας. Γι’ αυτό, στόχος μας στη ΝΔ είναι να δημιουργήσουμε ανάμεσά μας στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης».

 «Γνωρίζω καλά τις παθογένειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πηγάζουν από την παρέμβαση του κεντρικού Κράτους», επεσήμανε ο Γραμματέας της ΝΔ και υπογράμμισε «τα κυριότερα προβλήματα είναι η οικονομική στενότητα η οποία επιδεινώνεται από τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, το δαιδαλώδες και αναχρονιστικό ελεγκτικό πλαίσιο, η υπερβολική γραφειοκρατία, που -ουσιαστικά- αναιρεί την διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., η κατακερματισμένη νομοθεσία.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αυξηθεί η αυτοτέλεια και η ελευθερία της. Στόχος μας είναι, σταδιακά, να μεγιστοποιήσουμε τη βαρύτητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας, μειώνοντας αντίστοιχα το ρόλο της κεντρικής εξουσίας».

 «Πρόσφατα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση η οποία δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση: η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο που κινείται στη λογική της αποδυνάμωσης του ρόλου του δημάρχου και της απλής αναλογικής. Μιλούν για αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον δήμαρχο και μεταφορά τους στο δημοτικό συμβούλιο ή αλλού. Μιλούν για την επιλογή του γενικού γραμματέα του δήμου με διαδικασία που θα παρεμβαίνει αποφασιστικά η κεντρική κυβέρνηση. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην απλή αναλογική για την Αυτοδιοίκηση. Μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θέλουμε μια αυτοδύναμη και αυτοτελή Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και ελεγχόμενη κυρίως από αυτόν».  

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού στη Σάμο με στελέχη της παράταξής  νωρίτερα  επισκέφθηκαν πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας ορχιδέας, τυροκομική μονάδα του νησιού, καθώς και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου όπου ξεναγηθήκαν στο Μουσείο Οίνου της Ένωσης.

Related posts

Έκκληση Μιχαηλίδη προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για το άταφο κοριτσάκι στον Έβρο

admin

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης, στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Το  ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

admin

Ο Ν. Χαρδαλιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Καμία ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

admin

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στον Κέρκη

admin

X. Στεφανάδης: Το Νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο Δήμος

admin

Γ. Μπουρνούς: Θα μας βρει μπροστά του όποιος συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

admin

Κ. Μητσοτάκης: Φτάνει με τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα