15.5 C
Σάμος
10/12/2023
Πολιτικά

Συναντήσεις Λ. Αυγενάκη στη Σάμο

Συνάντηση του Γραμματέα της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και το Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 3 Μαρτίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σάμο.Όπως τόνισε ο κ. Λ. Αυγενάκης «Το προβλήματα είναι πολλά, οι προκλήσεις ακόμη μεγαλύτερες και εμείς ως ΝΔ στηρίζουμε απόλυτα το ρόλο σας και το έργο σας. Ειδικά για εσάς εδώ, που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση βιώνετε έντονα τα χαρακτηριστικά και τα προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα «καλά» και τα «κακά» της, σήκωσε μεγάλος βάρος της κρίσης. Στην προσπάθεια της πατρίδας μας για εθνική ανόρθωση, η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστικής σημασίας. Γι’ αυτό, στόχος μας στη ΝΔ είναι να δημιουργήσουμε ανάμεσά μας στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης».

 «Γνωρίζω καλά τις παθογένειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πηγάζουν από την παρέμβαση του κεντρικού Κράτους», επεσήμανε ο Γραμματέας της ΝΔ και υπογράμμισε «τα κυριότερα προβλήματα είναι η οικονομική στενότητα η οποία επιδεινώνεται από τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, το δαιδαλώδες και αναχρονιστικό ελεγκτικό πλαίσιο, η υπερβολική γραφειοκρατία, που -ουσιαστικά- αναιρεί την διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., η κατακερματισμένη νομοθεσία.

Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αυξηθεί η αυτοτέλεια και η ελευθερία της. Στόχος μας είναι, σταδιακά, να μεγιστοποιήσουμε τη βαρύτητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας, μειώνοντας αντίστοιχα το ρόλο της κεντρικής εξουσίας».

 «Πρόσφατα άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση η οποία δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση: η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο που κινείται στη λογική της αποδυνάμωσης του ρόλου του δημάρχου και της απλής αναλογικής. Μιλούν για αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον δήμαρχο και μεταφορά τους στο δημοτικό συμβούλιο ή αλλού. Μιλούν για την επιλογή του γενικού γραμματέα του δήμου με διαδικασία που θα παρεμβαίνει αποφασιστικά η κεντρική κυβέρνηση. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην απλή αναλογική για την Αυτοδιοίκηση. Μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θέλουμε μια αυτοδύναμη και αυτοτελή Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη και ελεγχόμενη κυρίως από αυτόν».  

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού στη Σάμο με στελέχη της παράταξής  νωρίτερα  επισκέφθηκαν πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας ορχιδέας, τυροκομική μονάδα του νησιού, καθώς και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου όπου ξεναγηθήκαν στο Μουσείο Οίνου της Ένωσης.

Related posts

Συσκέψεις της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ με τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων ιδρύεται στη Σάμο

admin

«Νέα Αριστερά» το όνομα της ΚΟ των «11» πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου: Η μεγαλύτερη μείωση στις παράνομες αφίξεις τον Νοέμβριο σημειώθηκε στη Σάμο

admin

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

admin

Εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στον Πλάτανο την Κυριακή 3/12

admin

Συνάντηση Χριστόδουλου Στεφανάδη με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

admin

3μηνη παράταση για τις ΣΟΧ του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης

admin