Connect with us

Σαμιακά

Γνωρίζεται ο θεός στους άθεους, αρνητές, αδιάφορους;

Published

on

«Θέλω πολύ να σε γνωρίσω Εσένα τον άγνωστο Θεό. Εσένα ακριβώς που διεισδύεις στα τρίσβαθα της ψυχής μου. Η ζωή μου μοιάζει με μια καταιγίδα, που περιτριγυρίζει τον κόσμο. Ω, Εσύ ο απόλυτα ακατάληπτος, ασύλληπτος, ο συγγενής μου. Εσένα επιθυμώ να γνωρίσω, Εσένα τον ίδιο να υπηρετήσω».

Θα περιμένατε τα παραπάνω λόγια να ανήκουν σε κάποιον Πατέρα της εκκλησίας. Για παράδειγμα στον Συμεών Νέο Θεολόγο που έγραφε όμορφα ποιήματα ή στον Γρηγόριο Θεολόγο, που κι εκείνος μέσα από τα ποιήματα του υπήρξε ευαίσθητος. Κι όμως. Ποιος θα πίστευε πως το παραπάνω ποίημα ανήκει στον μεγάλο φιλόσοφο Νίτσε, τον «άθεο» φιλόσοφο που εξήγγειλε τον θάνατο του Θεού;

Το ευαγγέλιο της Κυριακής βάζει σε σκέψεις. Αναστατώνει, προβληματίζει πολύ και δημιουργεί ξανά την αίσθηση του ανικανοποίητου. Πώς όμως συσχετίζεται το ποίημα του Νίτσε με το ευαγγέλιο; Ας δούμε πρώτα το ευαγγελικό ανάγνωσμα (Μάρκ. 2, 1- 12). Σύμφωνα με αυτό, ένας παραλυτικός θεραπεύεται. Ο Χριστός βρίσκεται σε κάποιο σπίτι. Το σπίτι έχει γεμίσει από κόσμο. Δεν υπάρχει χώρος για κανέναν. Τέσσερα πρόσωπα φέρνουν στον Χριστό έναν παραλυτικό. Αφαιρούν τη στέγη από το σπίτι, δημιουργούν ένα άνοιγμα, ώστε να μπορέσουν να τον κατεβάσουν στον Ίδιο. Ο Χριστός βλέποντας την πίστη τους, λέει στον παραλυτικό: «Παιδί μου, σου συγχωρούνται οι αμαρτίες».

Δεν είναι το θέμα, πως κάποιοι με τη βία μετέφεραν τον παραλυτικό στον Χριστό για να θεραπευτεί. Ο ίδιος ποθούσε να θεραπευτεί και πίστευε πως ο Χριστός μπορεί να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Όμως, τόσο οι τέσσερις που μετέφεραν τον παραλυτικό, όσο και ο ίδιος ο παραλυτικός, ήθελαν να έρθουν σε συνάντηση με το πρόσωπο του Χριστού. Να δημιουργήσουν σχέση. Πίστευαν όμως, δεν είπαν «ακούμε πως θεραπεύει, για να δούμε μπορεί να του δώσει την ίαση;». Είχαν τη βεβαιότητα και γι’ αυτό ξήλωσαν ακόμη και τη σκεπή του σπιτιού, ώστε ο παραλυτικός να βρεθεί κοντά στον Χριστό. Μακάριος άνθρωπος ο παραλυτικός. Είχε πόθο για τον Χριστό. Κατηύθυνε την ελευθερία του αβίαστα στο πρόσωπο του. Ο Χριστός σέβεται απολύτως την ελευθερία του ανθρώπου και δεν την παραβιάζει αφού, κατά Μάξιμο Ομολογητή, αν αίρουμε από τον άνθρωπο το αυτεξούσιο, τότε δεν είμαστε εικόνα του Θεού και η φύση του ανθρώπου φθείρεται.

Έρχομαι τώρα στο συσχετισμό του θαύματος αυτού, της θεραπείας του παραλυτικού, με τα λόγια του Νίτσε. Στο ευαγγέλιο, τέσσερα πρόσωπα μεταφέρουν τον παραλυτικό στον Χριστό. Μου δημιουργείται όμως ένα ερώτημα. Άραγε, υπάρχουν σήμερα πρόσωπα που να γνωρίζουν στους άθεους, αρνητές και αδιάφορους, τον Χριστό; Υπάρχουν πρόσωπα που φέρνουν σε συνάντηση τον Χριστό με όσους Τον αρνούνται, δεν πιστεύουν στην ύπαρξη Του, Τον αμφισβητούν, Τον μάχονται; Με βασανίζει όμως, και εξακολουθεί να με βασανίζει, το «γιατί δεν φέρνουμε το πρόσωπο του Χριστού στους παραπάνω ανθρώπους». Ο παραλυτικός είχε δίπλα του την ευλογία να τον μεταφέρουν στον Χριστό τέσσερα πρόσωπα. Ένας άθεος ή ένας πολέμιος του Χριστού ή ακόμη κι ένας που Τον αναζητά και δεν σχετίζεται με τον χώρο της εκκλησίας, ποιον έχει δίπλα του για να του γνωρίσει τον Χριστό; Γιατί πρέπει κάθε φορά που μιλάμε για τον Χριστό, ο νους μας να πηγαίνει μόνο σε όσους εκκλησιάζονται και έχουν μία πνευματική ωριμότητα; Και οι άλλοι; Ποιος θα ταρακουνήσει τις αγωνίες τους; Μήπως αρκούν όσοι εκκλησιάζονται; Δηλαδή είναι θέμα ποσότητας; Είναι θέμα όσων αποδέχονται τον Χριστό στη ζωή τους; Κι αν δεν είχαν τα ερεθίσματα να Τον συναντήσουν; Αν δεν είχαν τις ευκαιρίες να τρέξουν προς Εκείνον; Αν δεν κατάφερε μέσα τους να νικήσει ο πόθος για την αλήθεια και νίκησε ο νους τους και ερμήνευσαν τον Θεό με βάση το νου;

Ο Νίτσε λέγεται ότι υπήρξε άθεος. Έχω την πίστη πως αυτή δεν αποτελεί παρά μία επιπόλαια παραδοχή, που απέχει από την αλήθεια. Ο Νίτσε πάντοτε αναζητούσε τον Θεό. Υπήρξε γιος πάστορα, είχε σπουδάσει θεολογία και ήθελε να γίνει κληρικός. Όμως μία ημέρα του Πάσχα, αρνήθηκε να ακολουθήσει τη μητέρα του και την αδελφή του στην εκκλησία. Και καλά έπραξε! Το ίδιο θα έπραττα κι ο ίδιος αν μου είχαν γνωρίσει έναν τέτοιο Θεό∙ τον Θεό της Δύσης. Έναν ξένο Θεό προς τον Θεό της Ανατολής, στην οποία ο Θεός γνωρίζεται μέσα από την εμπειρία που γεννάται δια της μετοχής του ανθρώπου στις άκτιστες ενέργειες Του.

Δεν γνώρισε κανείς στον Νίτσε τον Θεό για τον Οποίο μιλάνε ο Γρηγόριος Νύσσης, Μ. Βασίλειος, Εφραίμ Σύρος και Γρηγόριος Παλαμάς. Του γνώρισαν τον Θεό του Άνσελμου και του Λούθηρου. Δηλαδή έναν Θεό που καταντά να είναι μία ιδέα. Δεν είχε ο Νίτσε κάποιον να του μιλήσει για την ορθόδοξη πνευματικότητα, την ασκητική της ερήμου, την αγάπη, την ταπείνωση, τη μετάνοια, την ελεύθερη υπακοή στο θέλημα του Θεού. Κι όμως ο Νίτσε Τον αναζητούσε. Ποθούσε να Τον γνωρίσει, όπως γράφει στο ποίημα του αλλά και να Τον υπηρετήσει. Είχε δίψα για τον Θεό, έλξη, αλλά δεν Τον συνάντησε.

Στις μέρες μας, ποιος αναλαμβάνει να συναντήσει και να συζητήσει με έναν άθεο, με έναν υβριστή του Θεού, με κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχει Θεός και τι γίνεται μέσα στην εκκλησία; Θεωρώ πως τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, υπάρχει ένας εφησυχασμός στα δεδομένα που δημιουργούνται είτε σε εκκλησιαστικό είτε σε θεολογικό επίπεδο. Σαν να αρκούμαστε σε όσους εκκλησιάζονται, σε πρόσωπα που μετέτρεψαν τη σωτηρία σε υπόθεση προσωπική, σε ανθρώπους που είναι της «εκκλησίας» όπως ακούμε να λένε, εν τέλει σε υπάρξεις που ακόμη κι όταν βρεθούν μέσα στην εκκλησία, πάλι μόνοι τους είναι, αδυνατώντας να συσχετιστούν μυστηριακά με τον Θεό, αφού την ίδια στιγμή δεν συσχετίζονται με τον συνάνθρωπο.

Κάποιοι έφεραν τον παραλυτικό στον Χριστό. Ποιοι θα φέρουν τους άθεους και αδιάφορους σε συνάντηση με το πρόσωπο του Χριστού; Όχι με την εκκλησία. Δεν έχει σημασία να εκκλησιαστεί κάποιος αν δεν γνωρίσει τον Θεό. Όπως και δεν έχει καμία σημασία να νηστέψει κάποιος αν δεν γνωρίσει και αγαπήσει τον Θεό. Και με τους άλλους; Τί θα γίνει με τους άλλους; Δεν είναι κατόρθωμα να λέμε πως οι εκκλησίες γεμίζουν με δεδομένους ανθρώπους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η χαρά έρχεται εάν πούμε μία μέρα πως ένας άθεος, κάποιος που υπήρξε υβριστής του Θεού και σφοδρός πολέμιος Του, ένας τσαλακωμένος και αταξινόμητος, γνώρισε τον Χριστό και προσεύχεται με ήρεμο θρήνο κάπου σε μία γωνιά του ναού.

Ηρακλής Αθ. Φίλιος

Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Comments

comments

Σαμιακά

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Μία σύντομη καταγραφή των πεπραγμένων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής   Δήμου Δυτικής Σάμου δημοσιεύεται από τους Προέδρους αυτών,με σκοπό την ενημέρωση για το τι έχουν  πραγματοποιηθεί για το διάστημα από την αρχή έως το τέλος του 2020.

Σε μια ποικίλα δύσκολη και  απαιτητική χρονιά, όπου οι υγειονομικές συνθήκες δυσκόλεψαν το εκπαιδευτικό έργο των μαθητικών μας κοινοτήτων, οι ανάγκες για την επιπλέον στήριξη των μονάδων μας ήταν πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Μέσα στις αντιξοότητες τις πανδημίας , το δύσκολο σκηνικό, επιβάρυνε ο σεισμός της 30ης Οκτώβρη, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην διεξαγωγή των μαθημάτων τόσο διά ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.

Για τους παραπάνω λόγους και με κύριο μέλημα μας την διευκόλυνση των μαθητών αλλά και των δασκάλων, η Α΄ βάθμια  Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου  με Πρόεδρο την Αντιδήμαρχο κα. Αγγελική Γαλανού, προέβη στα κάτωθι:

Θέρμανση :

Προμήθεια και τοποθέτηση 2 κλιματιστικών για το 2ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 2 θερμαντικών σωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια πολυμηχανήματος στο Νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 φωτοτυπικού στο Δημοτικό Σχολείο Κουμαιίκων

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Προμήθεια 1  σταθερού υπολογιστή και 1 πολυμηχανήματος στο 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου  « Πορφυριάδα»

Προμήθεια 1 σταθερού υπολογιστή στο Δημοτικό Όρμου Καρλοβάσου

Προμήθεια 54 tablet, τα οποία διανεμήθηκαν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου Δυτικής ανάλογα με  καταγεγραμμένες ανάγκες που είχαν σημειωθεί από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Σάμου.

 

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του  Δήμου Δυτικής Σάμου με Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Κυπραίου, προέβη στα κάτωθι:

Υλικοτεχνικός  Εξοπλισμός :

Προμήθεια οκτώ υπολογιστών-laptop για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου για την διευκόλυνση διεξαγωγής των μαθημάτων και των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Προμήθεια ενός μηχανήματος παραγωγής ζυμαρικών στα πλαίσια ενός προγράμματος για τη διευκόλυνση των εργαστηρίων.

Και να ενημερώσουμε ότι αντίστοιχη προμήθεια υπολογιστών έχει προγραμματιστεί για το έτος 2021 και τις υπόλοιπες Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γνωρίζοντας ότι αυτά και μόνο δεν επαρκούν, καταβάλλεται προσπάθεια και καθημερινός αγώνας ώστε  να συνεργαζόμαστε με τους Διευθυντές  των σχολείων και όσο μπορούμε να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Published

on

By

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου – 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Σκοπός της Απογραφής Γ-Κ είναι η συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών πληροφοριών που αφορούν στη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα, με στόχο τον προσδιορισμό των βασικών χαρακτηριστικών της δομής όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ελληνικής γεωργίας-κτηνοτροφίας. Ειδικότερα, επιχειρείται η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με:

α) τον αριθμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο,

β) τα χαρακτηριστικά των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σχετικά με τη νομική μορφή τους, το καθεστώς κατοχής, τη διαχείριση και τη διάρθρωσή τους (είδη καλλιεργειών και εκτρεφομένων ζώων και πτηνών, τις πρακτικές καλλιέργειας και τις πρακτικές στέγασης των ζώων καθώς και διάφορα περιβαλλοντικά στοιχεία (π.χ. χρήση λιπασμάτων, διαχείριση της κοπριάς),

γ) τις λοιπές δραστηριότητες της εκμετάλλευσης, όπως άλλες κερδοσκοπικές δραστηριότητες της γεωργικής ή κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, συμμετοχή της σε μέτρα στήριξης αγροτικής ανάπτυξης κ.λπ.,

δ) την απασχόληση σε αυτές,

ε) το γεωχωρικό εντοπισμό της εκμετάλλευσης.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την Απογραφή Γεωργίας-Κτηνοτροφίας εξυπηρετούν εθνικές και Ενωσιακές ανάγκες και άλλες υποχρεώσεις της Χώρας σε Διεθνείς Οργανισμούς (όπως Ηνωμένα Έθνη, ΟΟΣΑ, FAO).

Συγκεκριμένα η Απογραφή:

α) συγκεντρώνει στοιχεία απαραίτητα για τη χάραξη της αγροτικής, οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα και για τον καθορισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρακολούθηση της εφαρμογής των νέων μέτρων για την αγροτική ανάπτυξη,

β) συμβάλλει σημαντικά στη λήψη ορθολογικών αποφάσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας,

γ) αποτελεί βασικό μέσο εφαρμογής κρατικών προγραμμάτων οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και περιφερειακού σχεδιασμού, καθώς και ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και σε όλους τους τομείς που έχουν άμεση σχέση μ’ αυτόν,

δ) συμβάλλει στη διάχυση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν ενδιαφέρουν άμεσα ή έμμεσα κάθε πολίτη,

ε) συντελεί στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού

στ) αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης για την κατάρτιση και ενημέρωση του Στατιστικού Γεωργικού Μητρώου, που είναι το βασικό πλαίσιο για τη διενέργεια πολλών στατιστικών ερευνών στον τομέα της γεωργίας-κτηνοτροφίας και

ζ) αποτελεί τη βάση για την κατάρτιση περιβαλλοντικών και περιφερειακών δεικτών για την ανάπτυξη της αγρο-περιβαλλοντικής πολιτικής.

Η Aπογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Μεθοδολογία διενέργειας της Απογραφής

Δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (Covid-19), απαιτήθηκε ειδικός σχεδιασμός της απογραφικής διαδικασίας, στοχεύοντας στην υγειονομική προστασία του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα προσέγγιση βασίζεται στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής (web) εφαρμογής. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται μέσω συνεντεύξεων με ραντεβού σε δημοτικά/ κοινοτικά καταστήματα, ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και κατ’ εξαίρεση με συνέντευξη με φυσική παρουσία στην εκμετάλλευση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε όλες τις περιπτώσεις, για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω web εφαρμογής που αναπτύχθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Τα στοιχεία της Απογραφής Γ-Κ καταχωρίζονται σε ειδική ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει όλες τις συλλεγόμενες μεταβλητές. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες της βάσης λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και Ενωσιακή νομοθεσία απαραίτητα και αναγκαία, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας, προκειμένου να τηρείται το απόρρητο των αρχείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3832/2010, και τα αρχεία της βάσης να είναι απροσπέλαστα από οποιαδήποτε άλλη βάση δεδομένων ώστε τα παρασχεθέντα δεδομένα να προστατεύονται από κάθε ανεξουσιοδότητη ή μη νόμιμη επεξεργασία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Published

on

By

Την Τετάρτη 21/04/2021 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών με ωράριο 15:00μμ-18:00μμ. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ!

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται αυτό το πολύτιμο για την ζωή αγαθό, το Αίμα.

Σας περιμένουμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, για να δώσουμε  ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Δώσε αίμα χάρισε ζώη!!

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το Covid-19.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Σαμιακά13 ώρες ago

Απολογισμός δράσης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου

COVID-1914 ώρες ago

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στη Σάμο

Σαμιακά19 ώρες ago

Απογραφή Γεωργίας – Κτηνοτροφίας 2021

Δήμος19 ώρες ago

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατ. Σάμου για την ανακοίνωση του ΤΕΕ

Σαμιακά21 ώρες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών

Σαμιακά21 ώρες ago

Βραβείο στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου – Παράσταση «Ζωή απ’ τη ζωή μου»

Δήμος22 ώρες ago

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου για το βιολογικό

Σαμιακά24 ώρες ago

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: 181 tablet διανεμήθηκαν σε μαθητές της Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Τίμησαν τη μνήμη του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά

Σαμιακά2 ημέρες ago

Πιθανές λασποβροχές τη Δευτέρα-Αίθριος καιρός από Τρίτη

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή