Connect with us

Πολιτικά

Αυγενάκης από Σάμο: Η ασφάλεια των πολιτών είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες

Published

on

Η ανοχή στα χαϊδεμένα παιδιά τους, «τα δικά τους παιδιά», όπως είχε πει ο κ. Δραγασάκης για τους αναρχικούς, κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Σάμου.

Αναφορικά με την έξαρση βίας ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έσπειραν ανέμους και σήμερα θερίζουν θύελλες. Επέλεξαν συνειδητά να διατηρήσουν επιλεκτική συγγένεια με το περιθώριο. Η ανοχή στα χαϊδεμένα παιδιά τους, «τα δικά τους παιδιά», όπως είχε πει ο κ. Δραγασάκης για τους αναρχικούς, κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι. Οι προκαταλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Τόσκα έναντι του αστυνομικού προσωπικού, έχουν «αφοπλίσει» την αστυνομία, έχουν αποδυναμώσει τη θέληση και το ενδιαφέρον της. Η επαναφορά του νόμου και της τάξης είναι αυτονόητη υποχρέωση της επόμενης κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη: Σπάμε τα άβατα. Καταργούμε τον νόμο Παρασκευόπουλου. Δημιουργούμε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ενισχύουμε την ομάδα Δίας και την ομάδα Δ, δηλαδή τις περιπολίες. Αλλάζουμε το νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.  Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος».

 Σε ό,τι αφορά το μεταφορικό ισοδύναμο, ο κ. Λ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι: «Στην περίπτωση της χώρας μας, θεσπίστηκε ως αντιστάθμισμα στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως είναι γνωστό, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά καταργήθηκαν από 01/01/2018 σε 27 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, αποτελεί άλλη μία παγίδα για τους κατοίκους των νησιών. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί υπεύθυνο μέτρο που αντιμετωπίζει τα χρόνια και εγγενή προβλήματα που συνεπάγεται η νησιωτικότητα».

 Ο κ. Αυγενάκης σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ανέφερε: «Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν λύνεται δίχως την αλληλεγγύη όλων των χωρών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και ότι το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας θα πρέπει να μείνει εκτός οποιασδήποτε συζήτησης γίνεται στην ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά κυρίως το πρόγραµµα µετεγκατάστασης προσφύγων, το οποίο πολλές χώρες µέλη αρνούνται να εφαρµόσουν. Κλειδί στην αντιµετώπιση του ζητήµατος είναι η Τουρκία, η οποία πρέπει να κάνει και εκείνη ό,τι της αναλογεί στην αναχαίτιση των προσφυγικών ροών και στην αντιµετώπιση των παράνοµων διακινητών που αναπτύσσονται µε την ανοχή της». 

 Ο Γραμματέας της ΝΔ αναφορικά με την τουριστική πολιτική υπογράμμισε ότι: «Στη Νέα Δημοκρατία, έχουμε άξονες παρέμβασης για την συνολική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος:

  • Προσέλκυση επενδύσεων Τα κίνητρα για επενδύσεις είναι απαραίτητα, ενώ θα πρέπει να διασφαλισθεί η ορθολογικότερη διαχείριση των κονδυλίων και των εργαλείων που διαθέτει το Κράτος για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων, όπως το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός νόμος, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης και φυσικά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, που αποτελεί μία μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τον τουρισμό.
  • Αποκλιμάκωση και μείωση των φόρων Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές πρέπει να επιστρέψουν σε ανταγωνιστικά επίπεδα.
  • Χωροταξικός σχεδιασμός Η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα νέο χωροταξικό σχέδιο. Δεν είναι δυνατόν σημαντικά επενδυτικά σχέδια, να ακυρώνονται από το ΣτΕ, επειδή δεν υπάρχει οργανωμένος χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό.
  • Χαρτοφυλάκιο προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας Πρέπει να ενισχυθούν τα προϊόντα όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο τουρισμός πόλεων, ο θαλάσσιος τουρισμός, η κρουαζιέρα, και άλλα  όπως ο ιαματικός ή ιατρικός τουρισμός, ο ορεινός τουρισμός και η τουριστική κατοικία που έχει πάρα πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Ο Τουρισμός αποτελεί πολύτιμη πηγή εσόδων της ελληνικής οικονομίας, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνεισφέρει τα μέγιστα σε φοροδοτικό και εισφοροδοτικό επίπεδο και ενισχύει μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων καθώς και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Comments

comments

Πολιτικά

Παρουσία απο την Σάμο στην ημερίδα της ΝΔ για τη χάραξη πολιτικής για την κρουαζιέρα

Published

on

By

Ο Τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Κρουαζιέρα – Θαλάσσιος Τουρισμός – Λιμενική Πολιτική: Προτάσεις για την επόμενη μέρα” στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στον Πειραιά, με συμμετοχή φορέων του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Εναρκτήριες ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην πρόεδρος ΝΔ, τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου, Ανδρέας Ποταμιάνος, επίτιμος πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων, ενώ χαιρετισμοί απηύθυναν οι βουλευτές κ. Γιάννης Τραγάκης, βουλευτής Β’ Πειραιά και κ. Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α’ Πειραιά.
Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος και πρ. υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, υπάρχει κάμψη της κρουαζιέρας τα τρία τελευταία χρόνια. Το 2016 η χρονιά “σώθηκε”, αλλά το 2017 υπήρξε μεγάλη πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (-20%), καθώς από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016, φτάσαμε τα 3.415 το 2017. Κατά συνέπεια, υπήρξε πτώση κατά 11% στον αριθμό των επιβατών και στα έσοδα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν απο την Σάμο , το μέλος του τομέα τουρισμού της ΝΔ κ. Νίκος Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης. 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Στο σημείο που απέδρασαν οι 8 αντάρτες της Ικαρίας

Published

on

By

Με επιτυχία και συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Τ.Σ. Ικαρίας της ΚΝΕ  στο Καρκινάγρι την Κυριακή 17.6, με επίσκεψη –με καΐκι- στο σημείο (θέση «Κουρελός») απ’ όπου απέδρασε η ομάδα των 8 ηρωικών ανταρτών του Δ.Σ.Ε. τον Ιούλη του 1955. Οι αντάρτες ήταν οι: Γκότζιος Χαράλαμπος, Καλαμπόγιας Αντώνης, Λίτσας Κώστας, Μαυρίκης Φίλιππος, Μπάφας Μήτσος, Παπαγεωργάκης Στεφανής, Τσαμπής Στρατής και Τσερμέγγας Γιάννης.

Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του  συντρόφου Νίκου  Μοσχοβάκη, ο μοναδικός σήμερα επιζών εκείνου του εγχειρήματος, ο οποίος τότε ήταν νεαρό μέλος του πληρώματος του καϊκιού που συνόδευσε τους αντάρτες από την Ικαρία προς τον Αυλώνα Αλβανίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και στην συγκέντρωση μετά στο Καρκινάγρι, εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της απόδρασης, τις δυσκολίες και την 7ημερη διάρκεια του ταξιδιού, την αγωνία για την επιτυχία του. Τονίστηκε η υλική και ηθική υποστήριξη που είχαν από τους ντόπιους, παρ’ όλη την κρατική τρομοκρατία της αστικής τάξης που προχωρούσε σε συλλήψεις, βασανισμούς, πλιάτσικο περιουσιών αλλά και με δελεαστικές  επικηρύξεις για του διωκόμενους. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: «Είκοσι εκατομ. για τον καταδότη, τριάντα για τον φονιά. Ο φονιάς θα έπαιρνε τα περισσότερα γιατί θα κινδύνευε την ώρα που θα εκτελούσε το «εθνικό του καθήκον», αποκεφαλίζοντας «τους εχθρούς της πατρίδας»…

Στις ομιλίες της Γεωργίας Λαρδά, γραμματέα του Τ.Σ.Ικαρίας και του Μάριου Τσαντίρη, γραμματέα της ΚΟΒ Ραχών, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων:

« Χαιρετίζουμε όλους εσάς που περπατάτε στα ανυπόταχτα μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ. Εδώ στο Καρκινάγρι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμάει τους ήρωες τους κόμματος μας και της επαναστατικής πάλης. Τιμάμε τους ζώντες (ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες) που πορεύονται για 10ετίες μέσα στους αγώνες του λαού μας για τα καθημερινά προβλήματα για το νέο προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό και παλεύουν πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολλοί από αυτούς σε αυτά τα μέρη είχαν τη δική τους συμβολή στην πάλη για μια άλλη κοινωνία. Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης ιδιαίτερα για εμάς τους νεότερους και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για της οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική…

… Ηρωικές σελίδες έχουν γραφτεί για τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ικαρίας. Τροφοδότησε με έμψυχο δυναμικό και τον Δ.Σ.Σάμου που είχε πρωτοκαπετάνιους τους τιμημένους νεκρούς Γιάννη Μαλαγάρη, στρατιωτικό διοικητή και τον συμπατριώτη μας Γιάννη Σαλλά πολιτικό επίτροποΗ Ικαριά σε αυτές τις συνθήκες στάθηκε σαν μάνα και αγκάλιασε πάλι τα ανταρτοπαίδια της. Επάξια λοιπόν φέρει τον τίτλο Κόκκινος Βράχος

…Το μόνο όπλο που διέθεταν οι 8 αγωνιστές ήταν η πίστη στο λαό και στο Κόμμα. Ο λαός μας τους παράνομους αγωνιστές τους θεωρεί δικούς του, είναι παιδιά του. Κανείς δεν χαίρεται για το φευγιό. Η ζωή του παράνομου αγωνιστή έχει πολλές δυσκολίες. Πίκρες, δοκιμασίες σκληρές. Μα έχει και τις όμορφες πλευρές της. Και η πιο όμορφη από όλες είναι η ψυχική ανακούφιση που σε πλημμυρίζει σαν σκέφτεσαι πως όλα αυτά που αντιμετωπίζεις τα περνάς μόνο και μόνο για το λαό, που σε ανάθρεψε και του ανήκεις. Για την οριστική νίκη του λαού. Την εργατική – λαϊκή εξουσία που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό, να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

ΖΗΤΩ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ  ΖΗΤΩ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ ».

 Τέλος έγινε αναφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στην Ικαρία για τον μήνα Ιούνιο, με τίτλο: « Στο Μαύρο τους !!Απαντάμε: Κόκκινο! Θα νικήσουμε »

Συγκεκριμένα:

  • 6ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου κατά των Ναρκωτικών, με συμμετοχή αθλητικών σωματείων, Τρίτη 26.6 και Τετάρτη 27.6,στο γήπεδο Ευδήλου, από ώρα 18:00
  • Σύσκεψη-συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στα ναρκωτικά στο Χριστό Ραχών στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, Τετάρτη 27.6, ώρα 20:30.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου, Πέμπτη 28.6,ώρα 20:30.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Ευδήλου, Παρασκευή 6, ώρα 20:30.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα υπάρχουν:

Δραστηριότητες για παιδιά, παιχνίδι ερωτήσεων, παράσταση καραγκιόζη: «Ο Καραγκιόζης Στρατηγικός Επενδυτής» και θα μιλήσει η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου για το Μακεδονικό ζήτημα

Published

on

By

Τις τελευταίες μέρες  βιώνουμε καταστάσεις εθνικού διχασμού και έντασης. Η  Ελληνική κυβέρνηση με τους άστοχους χειρισμούς  στο Μακεδονικό ζήτημα ,δίνει γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς,  χαρίζοντας κληρονομιά 3000 ετών. Η λεγομένη συμφωνία είναι ντροπιαστική, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας μας, τόσο σε ενδεχόμενες εδαφικές  απαιτήσεις, όσο σε θέματα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μοναδικός  εγγυητής της ενότητας του κράτους και  της εθνικής μας ταυτότητας. Ο Σύριζα μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο ,τους  ΑΝΕΛ ήρθαν για να διχάσουν και να αφαιρέσουν κυριαρχικά μας δικαιώματα ,στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ήρθε η ώρα να φύγουν.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017