14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Υπεγράφη η σύμβαση για την επισκευή και αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα (5/3) η σύμβαση  μεταξύ του δήμου Σάμου και της ανάδοχου  Τεχνικής Ανώνυμης Εταιρίας για την εκτέλεση της επισκευής και της αναβάθµισης του 2ου ∆ηµοτικού Σχολείου πόλεως Σάµου.

Με βάση την μελέτη, θα γίνει στο σχολείο προσθήκη τριών αιθουσών διδασκαλίας, µιας αίθουσας φαγητού για το ολοήµερο και µιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, µε τους βοηθητικούς της χώρους.

Σήµερα λόγω των αυξηµένων αναγκών,οι  χώροι όπως το γραφείο των δασκάλων και άλλοι βοηθητικοί χώροι, έχουν µετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας καθώς και οι χώροι των αποδυτηρίων χρησιµοποιούνται σαν αίθουσα εργαστηρίων.Το κτίριο παρουσιάζει επίσης φθορές και σοβαρά προβλήµατα από την ξύλινη στέγη µε τα βυζαντινά κεραµίδια, με αποτέλεσμα εισροή υδάτων στο εσωτερικό του.

Στο ισόγειο τµήµα του κτιρίου θα γίνει προσθήκη καθ’ ύψος µε νέα υποστυλώµατα, χωρίς να καθαιρείται η υπάρχουσα πλάκα οροφής ισογείου. Το εµβαδόν της προσθήκης είναι 222,86 τ.µ. θα  και θα δημιουργηθούν σε αυτή τρεις  αίθουσες διδασκαλίας. Στο ισόγειο θα διαμορφωθούν οι χώροι, σε γραφεία δασκάλων και διευθυντή, WC και το κυλικείο.

Στη βορειοδυτική πλευρά του κτιρίου προβλέπεται  η προσθήκη κατ΄ επέκταση εµβαδού 313,69 τ.µ. στο ισόγειο, που θα περιλαµβάνει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων µε τους βοηθητικούς χώρους, τον ανελκυστήρα κατάλληλο για ΑΜΕΑ, ενώ στον όροφο εµβαδού 73,49 τ.µ. θα γίνει η αίθουσα φαγητού για το ολοήµερο σχολείο.

Οι επεµβάσεις στο υπάρχον κτίριο αφορούν, την αποξήλωση της παλιάς στέγης και την κατασκευή νέας µε ρωµαϊκά κεραµίδια, που θα καλύπτει ενιαία όλο το κτίριο, την ενεργειακή αναβάθµιση του κτιρίου µε εξωτερική θερµοµόνωση και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωµάτων µε νέα θερµοµονωτικά. Επίσης,θα δημιουργηθούν πυροδιαµερισµάτα µε προστατευόµενα κλιµακοστάσια σύµφωνα µε τους κανονισµούς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η απαιτούμενη  επισκευή των χώρων υγιεινής όπως  δηµιουργία WC και ράµπας πρόσβασης των ΑΜΕΑ.

Η προσθήκη και το υπάρχων κτίριο θα αποτελούν ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο.

Το έργο έχει προϋπολογισμο 646.694,30 € και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. “Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020″με ποσοστά συγχρηματοδότησης, 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς Πόρους.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin