30 C
Σάμος
12/08/2022
Πολιτικά

Επίσκεψη του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέφθασε στην Ικαρία την Δευτέρα 5/3, προκειμένου να παρευρεθεί στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας (Άγιος Κήρυκος),αλλά και για άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις. Στο Νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου συνομίλησε με εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου (ΣΕΝΙ), για το επίκαιρο θέμα του παιδιάτρου αλλά και συνολικότερα για θέματα υγειονομικής περίθαλψης των Ικαριωτών. Από τον διάλογο αναδείχθηκαν διάφορα θέματα καθώς και προτάσεις για τη  βελτίωση των παροχών υγείας σε ολόκληρη την Ικαρία. Όπως έγινε γνωστό από τον Υπουργό κ. Ξανθό, θα προκηρυχθεί άμεσα οργανική θέση  παιδιάτρου στον Κέντρο υγείας Ευδήλου και επικουρικού στο Γ.Ν Ικαρίας.  Κύριο όμως προέχον στοιχείο είναι η ανασύνθεση του οργανογράμματος του νοσοκομείου ώστε να προβλεφθούν θέσεις αιχμής στο Νοσοκομείο αλλά και να προχωρήσει η υλοποίηση των ΤΟΜΥ .

Νωρίτερα ο βουλευτής  συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Κηρύκου κ. Σταμάτη Καρδάση αλλά και με άλλα επιστημονικά στελέχη για αμοιβαία ενημέρωση πάνω στην εξέλιξη των εργασιών που αφορούν τα σημαντικά έργα της  Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, του Αξονικού Τομογράφου, αλλά και γενικότερα θέματα στελέχωσης και ειδικοτήτων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο βουλευτής  συναντήθηκε με τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο  ώστε να συζητήσουν για τις σοβαρότατες ζημιές που υπέστη το λιμάνι Ευδήλου από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και για τις ενέργειες αποκατάστασής τους.

Την Τρίτη το πρωί ο βουλευτής Ν. Σάμου και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επισκέφτηκε το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου και συνομίλησε με τους  εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για εκπαιδευτικά και γενικότερα θέματα παιδείας, θέματα αναθεώρησης μοριοδοτήσεων και  κυρίως για  την ανάγκη επισκευών του κτιρίου.

Το μεσημέρι επισκέφθηκε τον οικισμό Φάρου όπου αναδείχτηκε η ανάγκη μικρών παρεμβάσεων στον λιμενίσκο στη θέση Αλμυρίδα αλλά και η άμεση υλοποίηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού  που αποτελεί και κεντρικό πόλο έλξης τουριστών της νοτίου Ικαρίας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την βόρειο Ικαρία, με στάση στο  παραθαλάσσιο χωριό Καραβόσταμο, όπου συνομίλησε με κατοίκους του χωριού, με κύριο θέμα την ανάγκη διαχείρισης λυμάτων και απορριμμάτων του οικισμού.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή και της προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κα Μαυρογιώργη Αργυρώ, με κεντρικό άξονα συζήτησης την ενημέρωση για τις αναγκαίες  υπηρεσιακές ενέργειες του Ταμείου, ώστε να ξεκινήσει με παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και συναρμόδιων φορέων η αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Ευδήλου , αφού  τεκμηριωθεί  η αιτία της βλάβης. Το έργο ως γνωστόν έχει παραληφθεί από την Περιφέρεια και  πρέπει να γίνει συντονισμός των  τοπικών φορέων. Η συζήτηση επεκτάθηκε  και  σε θέματα που αφορούν γενικότερα την βελτίωση των  λιμανιών Ικαρίας και Φούρνων.

Τέλος, το βράδυ συναντήθηκε στον Εύδηλο με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας ώστε να αναδειχθούν τοπικά ζητήματα αλλά και  για μια συζήτηση για την επικρατούσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Ο βουλευτής συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού ταμείου και μηχανικό κ. Μωραΐτη, όπου συζήτησαν και σε τεχνικό επίπεδο το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι του Ευδήλου.

Ο Βουλευτής  Σάμου Δ. Σεβαστάκης, θα επανέλθει το προσεχές διάστημα στην Ικαρία ώστε να επισκεφτεί κι άλλες περιοχές του νησιού, ενόψει και Ευρωπαϊκών και εθνικών  χρηματοδοτήσεων.

Related posts

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης, στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Το  ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

admin

Ο Ν. Χαρδαλιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Καμία ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

admin

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στον Κέρκη

admin

X. Στεφανάδης: Το Νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο Δήμος

admin

Γ. Μπουρνούς: Θα μας βρει μπροστά του όποιος συρρικνώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

admin

Κ. Μητσοτάκης: Φτάνει με τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

admin

Περιοδεία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στη Σάμο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα