Connect with us

Ικαριακά

Τίμησαν την 8η Μαρτίου στην Ικαρία

Published

on

Και στην Ικαρία, όπως σε όλα τα μέρη της Ελλάδας , η ΟΓΕ μαζί με πολλές γυναίκες του νησιού τίμησαν την 8η Μάρτη ως ημέρα μνήμης αλλά και οργάνωσης για το σήμερα. Η εκδήλωση στον Χριστό Ραχών περιείχε θεατρικό με θέμα την συγκεκριμένη μέρα στην οποία συμμετείχαν οι Γυναίκες της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας μαζί με μικρά παιδιά. Ακολούθησε ανάγνωση του ιστορικού της 8ης Μάρτη και την εκδήλωσε έκλεισε με ομιλία η πρόεδρος της Ε.Δ.Γ.Ι Πόπη Λάκκα  η οποία τόνισε την «ανάγκη της οργάνωσης  των γυναικών της λαϊκής οικογένειας  (εργαζόμενες, άνεργες, μητέρες, νέες) στο κίνημα και απέναντι στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ενίσχυση του μετώπου πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για Σ.Σ.Ε με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ακύρωση των σχεδίων  του ΝΑΤΟ-Ε.Ε για την γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και πολεμικής εμπλοκής των λαών μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων»

Έγινε επίσης αναφορά στα ζητήματα της Υγείας στο νησί, με αφορμή τα κενά σε παιδιάτρους στις δημόσιες δομές υγείας, τονίζοντας  για άλλη μια φορά την « αναγκαιότητα για  ένα Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου και χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας »

.Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος , ο αντιδήμαρχος Ραχών Σωτήρης Κόχυλας καθώς και αντιπροσωπίες των ταξικών σωματείων του νησιού.

Η βραδιά έκλεισε με κρασί και σπιτικούς μεζέδες, από τα χέρια των γυναικών…

Αντίστοιχη εκδήλωση ,με προβολή ταινίας, πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στον Άγιο Κήρυκο από την Ομάδα Γυναικών. Στις ομιλίες μεταξύ άλλων τονίστηκαν:

« Σήμερα, 8 Μάρτη 2018, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει:

   Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

   Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

   Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας :

Στις εργαζόμενες που πετάχτηκαν στην ανεργία από την επιχείρηση “Καρυπίδης” και τώρα αντιμετωπίζουν τις μηνύσεις και τους τραμπουκισμούς της νέας εργοδοσίας του “Market In”, μαζί με την κρατική καταστολή.

Στην απολυμένη συνδικαλίστρια από την επιχείρηση “Σαβοιδάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στις εργάτριες του εργοστασίου “SELECTA” που αντέχουν απέναντι στην εργοδοτική βία με τη στήριξη των δικαστικών αρχών ».

Comments

comments

Ικαριακά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ικαρία

Published

on

By

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις (14 & 15 Μάρτη σε Μάραθο και Γλαρέδο αντίστοιχα) της Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ και του Τ.Σ Ικαρίας της ΚΝΕ, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στο Ρεμπέτικο Τραγούδι στην Κατοχή  και στον  Εμφύλιο

Οι εκδηλώσεις ήταν ενταγμένες στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων εντός του 2018, χρονιά που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής,αγώνων και θυσιών. Το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το συγκρότημα με τους  Κώστα Δουμουλιάκα- Λήδα Δουμουλιάκα- Γιάννη Καλαφατέλη- Χρήστο Μανιφάβα αλλά και τον Βαγγέλη Φάμπα, με χαρακτηριστικά ρεμπέτικα της Κατοχής, της περιόδου του αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και από την 10ετία  του 1950  λόγω φυλακών, εξορίας, εκτελέσεων.
Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τραγούδια όπως: «Να’ναι γλυκό το βόλι» του Μπαγιαντέρα, «Στέλιος Καρδάρας»και «Σαλταδόρος» του Μ.Γενίτσαρη, «Νύχτωσε και στο γλέντι» και « Σε ένα βράχο φαγωμένο» του Αποστ.Καλδάρα, « Μπρος το ρημαγμένο σπίτι» , «Χτίζουν και γκρεμίζουν κάστρα» και «Ως πότε πια τέτοια ζωή» του Βασ.Τσιτσάνη, «Σαν τον εξόριστο περνώ» και « Συρματοπλέγματα βαριά» του Μπ.Μπακάλη καθώς και μια σειρά τραγουδιών των συγκεκριμένων περιόδων που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Την 1η μέρα των εκδηλώσεων βραβεύτηκαν οι 3 πρώτες Κομματικές Οργανώσεις Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ (Δάφνης-ΕΒΕ-Φούρνων) που υπερκάλυψαν το πλάνο τους στην πρόσφατη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Επίσης δώθηκε σε πρωτοπόρο μέλος, εκτός από αναμνηστικό έπαινο, το βιβλίο από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα: Άξιο τέκνο ενός καταξιωμένου λαού».

Τέλος και στις δυο εκδηλώσεις έγινε κάλεσμα για την πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ ,την Τετάρτη 21 Μάρτη και ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Αυλάκι Ικαρίας, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη.

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Συνεδριάζει στην Ικαρία η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία

Published

on

By

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία συνεδριάζει Τετάρτη 14 Μαρτίου ώρα 19:30 το απόγευμα στην αίθουσα του ΓΛΑΡΕΔΟΥ.

Θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων του νησιού με αίτημα αιχμής την έλλειψη δεύτερου παιδιάτρου.

Επίσης, θα καθοριστεί η στάση και θα αποφασιστούν  τα επόμενα βήματά με επίκεντρο την προγραμματιζόμενη από τους Συλλόγους Γονέων συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας στο τέλος του μήνα.

Comments

comments

Continue Reading

Ικαριακά

Γ. Λαμπρούλης : Να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου στην Ικαρία

Published

on

By

Προσλήψεις παιδιάτρων με μόνιμη σχέση εργασίας, για τη στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης αναφερόμενος στο σοβαρό πρόβλημα που αφορά την υγεία των παιδιών από την έλλειψη παιδιάτρων στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Ικαρίας.

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ σημείωσε πως στην Ικαρία δεν υπάρχει παιδίατρος, με αποτέλεσμα μένει ουσιαστικά ακάλυπτος ο παιδικός πληθυσμός του νησιού τόσο για τις πάγιες υγειονομικές τους ανάγκες, όσο και για τις έκτακτες που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή τους.

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναγνώρισε το πρόβλημα και ανέφερε ότι θα αντιμετωπισθεί προσωρινά με την πρόσληψη συμβασιούχου παιδιάτρου και εντός του χρόνου θα προστεθεί μια ακόμα οργανική θέση παιδιάτρου στον οργανισμό του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι κινήσεις του υπουργείου Υγείας.www.902.gr

Comments

comments

Continue Reading

Facebook

Σαμιακά4 ώρες ago

Ώρα της Γης 2018: Συνδέσου με τη Θάλασσα!

Σαμιακά3 ημέρες ago

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

Σαμιακά5 ημέρες ago

Ομιλία του Αν. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Φωτάκη στη Σάμο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Αστυνομική διεύθυνση Σάμου: Όχι στη παθητική και ενεργητική κακοποίηση των ζώων

Δήμος2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Σάμου

Ικαριακά2 εβδομάδες ago

Γ. Λαμπρούλης : Να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου στην Ικαρία

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Συγκινεί η ιστορία της Αναστασίας που καθηλώθηκε στο κρεβάτι

Πολιτικά2 εβδομάδες ago

Αυγενάκης από Σάμο: Η ασφάλεια των πολιτών είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους Ήρωες των Ιμίων στη Σάμο.(pics/video)

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Το έθιμο του Καδή αναβίωσε και φέτος ο “Καπετάν Λαχανάς”

SPONSORED

Sponsored

Advertisement

Δημοφιλή

Copyright © iArk Digital Agency