17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

Κάλεσμα της ΛΑ – ΑΑΣ για τις 17 Μαρτίου

Η ΛΑ-ΑΑΣ διοργανώνει στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, αντιπολεμικό συλλαλητήριο και καλεί το λαό και τη νεολαία, να διαδηλώσει ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς μας, να υπερασπιστεί τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του.

Η ΛΑ-ΑΑΣ  σημειώνει «Καμιά θυσία στο βωμό των ιμπεριαλιστικών-αντιδραστικών πολεμικών σχεδίων» διακηρύσσει η ΛΑ-ΑΑΣ μπροστά στη νέα ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στο Αιγαίο, την Κύπρο, αλλά και τη γενικότερη πολεμική αναμόχλευση που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή της χώρας.

Η όξυνση της αντίθεσης Δύσης (ΗΠΑ)-Ρωσίας, η ανάδειξη των εθνικισμών ως εργαλείο για να συρθούν οι λαοί σε πολέμους, η τυχοδιωκτική και υποτελής στον ιμπεριαλισμό στάση των αρχουσών τάξεων της περιοχής είναι οι βασικές αιτίες των κινδύνων που μας κυκλώνουν.

Η μετατροπή της χώρας μας σε στρατιωτικό-πολιτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι πολιτικές των «αξόνων» με Ισραήλ-Αίγυπτο, οι νέοι εξοπλισμοί, είναι το «Μνημόνιο» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης στα γεωπολιτικά σχέδια κυριαρχίας και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, απέναντι στους φονιάδες που ζώνουν την περιοχή με αεροπλανοφόρα και κάθε λογής εκβιασμούς, είναι που πρέπει να αγωνιστεί ο λαός μας. Σε αγώνα κοινό με όλους τους λαούς της περιοχής, τις μειονότητες, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ενάντια στον πόλεμο και για την αποτροπή του. Διακηρύσσοντας την ανάγκη για φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για καμιά αλλαγή συνόρων.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin