25.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Ακόμη μια τραγωδία εξελίσσεται σήμερα στις θάλασσές μας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, μετά από βύθιση λέμβου.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 14 σοροί, ανάμεσα στις οποίες και τέσσερις παιδιών. Σύμφωνα με τους μετανάστες που διασώθηκαν στη λέμβο επέβαιναν 21 άτομα.

Στη φωτογραφία που βλέπετε το Super Puma που παίρνει μέρος στις έρευνες, έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου για ανεφοδιασμό.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας εκφράζει την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός ενημερώνεται για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης καθώς και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος και έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς:

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων. Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου.

Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση. Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

 

Related posts

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin