10.9 C
Σάμος
30/03/2023
Σαμιακά

Στην Σάμο το επόμενο διάστημα επιτροπή του ΠΑΚΟΕ

Έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων σχετικά με το πρόβλημα του νερού που υπάρχει εδώ και χρόνια στην περιοχή τους στο νησί μας φτάνει το επόμενο διάστημα επιτροπή επιστημόνων από την ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) Σύμφωνα με τους κατοίκους, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει εργασίες νέας γεώτρησης οι οποίες στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Παρά την αντικατάσταση της παλιάς μηχανής άντλησης νερού με καινούρια, το πρόβλημα της μειωμένης παροχής νερού συνεχίζεται.

Το πιο δυσάρεστο όμως, ήταν η ανίχνευση αρσενικού και αντιμονίου πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, σε δείγματα νερού που στάλθηκαν από τους κατοίκους προς εξέταση σε εξουσιοδοτημένο χημικό εργαστήρι.

Καλεσμένος σήμερα στον αρμονία ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτης Χαραλαμπάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως ΠΑΚΟΕ, συναισθανόμενοι την αγωνία των κατοίκων για το κατά πόσο είναι ασφαλές το νερό, στείλαμε επιστολή στον Δήμαρχο Σάμου ζητώντας του να μας αποσταλούν πρόσφατα στοιχεία της υπόθεσης, έτσι ώστε να μπορέσει το επιστημονικό μας συνεργείο να τα μελετήσει, παράλληλα με την προγραμματιζόμενη επίσκεψή του στο νησί.

Το ΠΑΚΟΕ πιστεύει πως στην Ελλάδα του σήμερα, είναι ανεπίτρεπτο να διακινδυνεύουν οι άνθρωποι την υγεία τους μόνο και μόνο πίνοντας απλά νερό, εξαιτίας της αδιαφορίας των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων.

Το ζητούμενο δεν είναι να ρίχνονται ευθύνες σε πρώην Τοπικές Αυτοδιοικήσεις ή σε προέδρους κοινοτήτων, αλλά να μπορέσει η σημερινή Δημοτική Αρχή του νησιού, να ενημερώσει τους πολίτες της σχετικά με την ποιότητα του νερού, και να πάρει μέτρα έτσι ώστε αυτό το τόσο σημαντικό αγαθό, να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι χωρίς φόβο και κίνδυνο για την υγεία τους.

Ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει ότι η Διοίκηση συνεχίζεται και οι ευθύνες του είναι ίδιες όπως της προηγούμενης. Περιμένουμε να μας αποσταλεί άμεσα απάντηση στην επιστολή που του στείλαμε στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Το ΠΑΚΟΕ στηρίζει τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού, και είναι πρόθυμο να σταθεί δίπλα τους με ελέγχους και αναλύσεις ποιότητας του νερού, ανάδειξης του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προχωρώντας σε καταγγελία στην Εισαγγελία της Σάμου για την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αιτήματα των δημοτών της.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι προσπαθούν να δώσουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί απο τον  Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών και αφορούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της τελευταίας πενταετίας και θεώρησε ότι η  εν λόγω ενέργεια κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Σταματία Ράπτη

Related posts

Έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Παναγιά Σκιαδενή

admin

Κινητοποίηση για την Υγεία την Πέμπτη 6 Απριλίου

admin

Η Ικαρία, το “νησί των αθανάτων” ανάμεσα στις προτάσεις του National Geographic Traveler για το 2023

admin

Αντιδράσεις για την κοπή δέντρων στην είσοδο του Ηραίου

admin

Το ΣΔΕ Καρλοβάσου στο οινοποιείο Βακάκη

admin

Το ΕΚ Σάμου για το εργατικό ατύχημα στο Βαθύ

admin

Προβλήματα στο αεροδρόμιο της Σάμου λόγω χαμηλής νέφωσης

admin

ΕΤΕΜ: Η σημερινή δοκιμαστική προσέγγιση του “Dodekanisos Express” ήταν η αρχή για την ανάπτυξη του τόπου μας

admin

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές εγγραφές συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε ο 6ος Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin