22.8 C
Σάμος
27/05/2024
Σαμιακά

Στην Σάμο το επόμενο διάστημα επιτροπή του ΠΑΚΟΕ

Έπειτα από καταγγελίες κατοίκων της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων σχετικά με το πρόβλημα του νερού που υπάρχει εδώ και χρόνια στην περιοχή τους στο νησί μας φτάνει το επόμενο διάστημα επιτροπή επιστημόνων από την ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) Σύμφωνα με τους κατοίκους, η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει εργασίες νέας γεώτρησης οι οποίες στη συνέχεια σταμάτησαν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Παρά την αντικατάσταση της παλιάς μηχανής άντλησης νερού με καινούρια, το πρόβλημα της μειωμένης παροχής νερού συνεχίζεται.

Το πιο δυσάρεστο όμως, ήταν η ανίχνευση αρσενικού και αντιμονίου πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, σε δείγματα νερού που στάλθηκαν από τους κατοίκους προς εξέταση σε εξουσιοδοτημένο χημικό εργαστήρι.

Καλεσμένος σήμερα στον αρμονία ο Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτης Χαραλαμπάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως ΠΑΚΟΕ, συναισθανόμενοι την αγωνία των κατοίκων για το κατά πόσο είναι ασφαλές το νερό, στείλαμε επιστολή στον Δήμαρχο Σάμου ζητώντας του να μας αποσταλούν πρόσφατα στοιχεία της υπόθεσης, έτσι ώστε να μπορέσει το επιστημονικό μας συνεργείο να τα μελετήσει, παράλληλα με την προγραμματιζόμενη επίσκεψή του στο νησί.

Το ΠΑΚΟΕ πιστεύει πως στην Ελλάδα του σήμερα, είναι ανεπίτρεπτο να διακινδυνεύουν οι άνθρωποι την υγεία τους μόνο και μόνο πίνοντας απλά νερό, εξαιτίας της αδιαφορίας των εκάστοτε δημοτικών αρχόντων.

Το ζητούμενο δεν είναι να ρίχνονται ευθύνες σε πρώην Τοπικές Αυτοδιοικήσεις ή σε προέδρους κοινοτήτων, αλλά να μπορέσει η σημερινή Δημοτική Αρχή του νησιού, να ενημερώσει τους πολίτες της σχετικά με την ποιότητα του νερού, και να πάρει μέτρα έτσι ώστε αυτό το τόσο σημαντικό αγαθό, να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι χωρίς φόβο και κίνδυνο για την υγεία τους.

Ο σημερινός Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει ότι η Διοίκηση συνεχίζεται και οι ευθύνες του είναι ίδιες όπως της προηγούμενης. Περιμένουμε να μας αποσταλεί άμεσα απάντηση στην επιστολή που του στείλαμε στις 23 Φεβρουαρίου 2018.

Το ΠΑΚΟΕ στηρίζει τις προσπάθειες των κατοίκων του νησιού, και είναι πρόθυμο να σταθεί δίπλα τους με ελέγχους και αναλύσεις ποιότητας του νερού, ανάδειξης του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προχωρώντας σε καταγγελία στην Εισαγγελία της Σάμου για την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής απέναντι στα αιτήματα των δημοτών της.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι προσπαθούν να δώσουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί απο τον  Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών και αφορούν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της τελευταίας πενταετίας και θεώρησε ότι η  εν λόγω ενέργεια κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Σταματία Ράπτη

Related posts

Μανωλης Κάρλας: Χωρίς σχέδιο ανασυγκρότησης η σεισμόπληκτη Σάμος

admin

Σύλλογος «ΕυΠο»: Αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών Χολέβα και Σοφούλη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Οι διακριθέντες στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς: «Μικρός Ευκλείδης», «Γιάννης Ράλλης» και «Πυθαγόρας»

admin

Δόρυσσα – Ποτοκάκι και Γλυκόριζα: Οι γαλάζιες σημαίες της Σάμου

admin

Εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας

admin

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο από τους μαθητές 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Σάμου

admin

Ματαίωση διεξαγωγής εξετάσεων «Τύπου PISA» στη Σάμο

admin

Εμφάνιση αγριογούρουνων στην Περιμετρική Οδό της Σάμου

admin

Καρλόβασι Σάμου: Νέα μόδα – Καφές και κούρεμα στον ίδιο χώρο

admin