Connect with us

Σαμιακά

Παρέμβαση για τους πυροσβέστες στα αεροδρόμια της «Fraport»

Published

on

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών,σε ανακοίνωσή της για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων («Fraport») ,που κοινοποιεί στον αρχηγό του ΠΣ, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, την ΠΟΕΥΠΣ, τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις – Υπαλλήλους ΠΣ, πολιτικούς φορείς και ΜΜΕ, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Αρχηγέ.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά από την ίδρυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας “Fraport”, διαπιστώνουμε ότι παραμένουν άλυτα στο σύνολό τους σχεδόν τα προβλήματα που είχαμε επισημάνει από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Η ΕΑΚΠ είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, με περιοδείες που έκανε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από τον Απρίλη του 2017 είχε ενημερώσει την πολιτική και τη φυσική ηγεσία, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών αυτών, όσο και για τα προβλήματα των συναδέλφων που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Πολλοί από τους συναδέλφους μας μετατέθηκαν χωρίς αίτημά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους τους και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Σε πιο δεινή θέση βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι συνάδελφοι πενταετούς θητείας, οι οποίοι με τον πενιχρό μισθό τους πρέπει να αναλάβουν τη συντήρηση και τα έξοδα μίας επιπλέον οικίας, καθώς και τα έξοδα σίτισής τους.

Κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε και ο πρόσφατος νόμος που μεταφέρει τις ευθύνες για τη σίτιση και διαμονή των υπαλλήλων στους δήμους, αφού οι δήμοι επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και αφού και αυτός ο νόμος δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα κονδύλια, κατά τη συνήθη τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, που απαλλάσσουν το κράτος από τις ευθύνες του, μεταθέτοντάς τες στον εργαζόμενο λαό.

Ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν, σε κάποιες περιπτώσεις για να εξασφαλίσουν οικονομικότερες τιμές για την σίτισή τους. Όσον αφορά τη διαμονή τους, πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες στρατωνισμού και εντός της υπηρεσίας, σε περιοχές που τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά, κυρίως νησιωτικές και τουριστικές. Ακόμα και οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών δεν είναι οι καλύτερες, αφού αυτές στεγάζονται είτε σε ακατάλληλα κτίρια, είτε σε κοντέινερ.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις γειτνιάζουν με δεξαμενές καυσίμων, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και είναι πολύ κοντά στις επιχειρησιακό χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορη η διαμονή λόγω των έντονων θορύβων, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες προδιαγραφές μόνωσης και καταλληλόλητας. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πιθανότατα να υπάρχουν και προβλήματα στατικότητας των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των υπαλλήλων και όχι μόνο.

Κύριε Αρχηγέ, επειδή αυτά είναι μόνο ενδεικτικά κάποια από τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα προς επίλυση, όπως εξοπλισμός, μέσα, ωράριο – επιφυλακές, εκπαίδευση, κ.λπ., ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να συζητηθούν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στα αεροδρόμια της “Fraport”, αλλά και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το ΠΣ και τους εργαζόμενους σε αυτό».

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Έναρξη της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού στην Ικαρία

Published

on

By

 

Μετά από σειρά σχετικών αιτημάτων του Δημάρχου Ικαρίας προς τους αρμόδιους φορείς, έγινε αποδεκτή η επίσπευση του εμβολιασμού στο νησί μας κατά τα πρότυπα των μικρότερων νησιών για όσους μόνιμους κατοίκους επιθυμούν να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν υγειονομικά έναντι του covid–19, προκειμένου να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα που έχουμε επιτύχει έως τώρα μέσα από αλλεπάλληλους περιορισμούς στη ζωή και τις δραστηριότητές μας, καθώς τα τεστ που διενεργούνται δεν αποτελούν από μόνα τους ισχυρό μέσο πρόληψης.

Κατόπιν τούτου, καλούμε όλους τους μόνιμους κάτοικους της Ικαρίας ηλικίας 18 ετών κι άνω που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, να δηλώσουν, να δηλώσουν, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 -15:00, στα τηλ. 2275022613, 2275040042 και κιν. 6971561117, 6976841774 τα απαιτούμενα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ, ημερομηνία γέννησης, τόπο διαμονής), με σκοπό τον άμεσο προγραμματισμό της υλοποίησης εμβολιασμού.

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

Published

on

By

ANAKOIΝΩΣΗ

Ο  Τοπικός  Οργανισμόs Εγγείων  Βελτιώσεων  κάμπου  Χώρας  Σάμου  ( Τ.Ο.Ε.Β.) ανακοινώνει  ότι θα   προβεί   στην  πρόσληψη ενός υδρονομέα κατά  την αρδευτική περίοδο 2021  με εξάμηνη  σύμβαση εργασίας  ιδιωτικού  δικαίου  ορισμένου  χρόνου με  μερική  απασχόληση  4 ωρών εργασίας  ανά ημέρα, πενθήμερη απασχόληση και μισθοδοσία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Προσόντα  :

α. Να είναι Έλληνας πολίτης.

β. Να γνωρίζει ανάγνωση και γραφή.

γ. Να  έχει  συμπληρώσει  το 18ον έτος  και  να μην  έχει υπερβεί το 65ον έτος της ηλικίας του.

δ. Να μην έχει απασχολήσει με αξιόποινες πράξεις τον Οργανισμό.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο γραφείο του Τ.Ο.Ε.Β. στη Χώρα Σάμου από 15 Απριλίου έως και 26 Απριλίου 2021 και ώρες 09:00-10:00.

Πληροφορίες – Αιτήσεις  στο τηλ 2273090010.-fax : 22730 90011.

 

Το   Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Τ.Ο.Ε.Β.   Κάμπου Χώρας  Σάμου

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Έφτασε ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την επίπλωση των κοιτώνων του Γ.Ν Σάμου

Published

on

By

Το κτήριο, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή, μετά από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον εσωτερικό χώρο, πριν πολλά χρόνια.

Έφτασε ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός  για την επίπλωση των διαμερισμάτων- κοιτώνων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, που βρίσκονται στην παραλιακή λεωφόρο στη πόλη της Σάμου.

Το τριώροφο κτήριο θα είναι πλήρως επιπλωμένο και αποτελείται από 15 διαμερίσματα δύο χώρων και 1 διαμέρισμα ενός χώρου.

Οι κοιτώνες σύντομα θα δοθούν προς χρήση σε νέους γιατρούς και νέους νοσηλευτές που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν Σάμου.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ποιος είναι ο νέος ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ. Βιογραφικό

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Δίπλα στον Μάριο από το Πυθαγόρειο

Δήμος4 εβδομάδες ago

Στάντζος για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης: ΚΥΤ κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν γίνεται αποδεκτό

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Περιφερειακά1 εβδομάδα ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Δήμος1 εβδομάδα ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Σαμιακά3 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά5 ημέρες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή