20.5 C
Σάμος
03/12/2023
Σαμιακά

Παρέμβαση για τους πυροσβέστες στα αεροδρόμια της «Fraport»

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών,σε ανακοίνωσή της για τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων («Fraport») ,που κοινοποιεί στον αρχηγό του ΠΣ, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, την ΠΟΕΥΠΣ, τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις – Υπαλλήλους ΠΣ, πολιτικούς φορείς και ΜΜΕ, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Αρχηγέ.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά από την ίδρυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας “Fraport”, διαπιστώνουμε ότι παραμένουν άλυτα στο σύνολό τους σχεδόν τα προβλήματα που είχαμε επισημάνει από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Η ΕΑΚΠ είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, με περιοδείες που έκανε στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και από τον Απρίλη του 2017 είχε ενημερώσει την πολιτική και τη φυσική ηγεσία, τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις των υπηρεσιών αυτών, όσο και για τα προβλήματα των συναδέλφων που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις υπηρεσίες αυτές. Πολλοί από τους συναδέλφους μας μετατέθηκαν χωρίς αίτημά τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ μακριά από τους τόπους τους και να πρέπει να ανταπεξέλθουν σε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Σε πιο δεινή θέση βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται οι συνάδελφοι πενταετούς θητείας, οι οποίοι με τον πενιχρό μισθό τους πρέπει να αναλάβουν τη συντήρηση και τα έξοδα μίας επιπλέον οικίας, καθώς και τα έξοδα σίτισής τους.

Κανένα αποτέλεσμα δεν έφερε και ο πρόσφατος νόμος που μεταφέρει τις ευθύνες για τη σίτιση και διαμονή των υπαλλήλων στους δήμους, αφού οι δήμοι επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και αφού και αυτός ο νόμος δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα κονδύλια, κατά τη συνήθη τακτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, που απαλλάσσουν το κράτος από τις ευθύνες του, μεταθέτοντάς τες στον εργαζόμενο λαό.

Ζητάμε άμεσα να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αναγκάζονται να παρακαλούν, σε κάποιες περιπτώσεις για να εξασφαλίσουν οικονομικότερες τιμές για την σίτισή τους. Όσον αφορά τη διαμονή τους, πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες στρατωνισμού και εντός της υπηρεσίας, σε περιοχές που τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά, κυρίως νησιωτικές και τουριστικές. Ακόμα και οι εγκαταστάσεις των υπηρεσιών δεν είναι οι καλύτερες, αφού αυτές στεγάζονται είτε σε ακατάλληλα κτίρια, είτε σε κοντέινερ.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οι εγκαταστάσεις γειτνιάζουν με δεξαμενές καυσίμων, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και είναι πολύ κοντά στις επιχειρησιακό χώρο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορη η διαμονή λόγω των έντονων θορύβων, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις με τις απαραίτητες προδιαγραφές μόνωσης και καταλληλόλητας. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πιθανότατα να υπάρχουν και προβλήματα στατικότητας των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των υπαλλήλων και όχι μόνο.

Κύριε Αρχηγέ, επειδή αυτά είναι μόνο ενδεικτικά κάποια από τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και υπάρχουν ακόμα πολλά ζητήματα προς επίλυση, όπως εξοπλισμός, μέσα, ωράριο – επιφυλακές, εκπαίδευση, κ.λπ., ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να συζητηθούν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στα αεροδρόμια της “Fraport”, αλλά και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τα γενικότερα ζητήματα που απασχολούν το ΠΣ και τους εργαζόμενους σε αυτό».

Related posts

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση «Εικόνες και μνήμες του ’40»

admin

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

admin

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

admin

Επιμελητήριο Σάμου: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»,

admin

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

admin

Τα δρομολόγια του “Νήσος Κάλυμνος” για Σάμο

admin

Αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης για την υγεία στη Σάμο

admin

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Καρλοβάσου κατά της Covid-19

admin

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στη Θεσσαλονίκη για τον Εορτασμό της 111ης επετείου από της Ενσωματώσεως της Σάμου μετά της Μητρός Ελλάδος από τον Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης “Πυθαγόρας”

admin