16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Επικήρυξαν τους δολοφόνους σκύλων και γατιών στο Μαραθόκαμπο

Η εγκληματική δράση με φόλες στην Σάμο «ανάγκασε» φιλόζωους να «επικηρύξουν» για δεύτερη φορά τον δράστη ή τους δράστες με αμοιβή 1.000 ευρώ σε όποιον πολίτη δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Samos24 τις τελευταίες ήμερες στην περιοχή του Μαραθοκάμπου έχουν εντοπιστεί 5 δηλιατηριασμένα γατιά απο φόλες ενώ στην περιοχή του όρμου άλλα και στα Βοτσαλάκια δυο σκυλιά έχασαν την ζωή τους απο ασυνείδητους .

Η επιστολή-  καταγγελία αναφέρει τα εξής :Αγαπητοί Σαμιώτες. Εδώ και χρόνια επισκεπτόμαστε το πανέμορφο νησί σας.

Τα τελευταία χρόνια εμείς οι επισκέπτες από την Ελβετία, την Γερμανία,την Αυστρία, την Νορβηγία και την Ολλανδία έχουμε τρομοκρατηθεί από την κακομεταχείριση και την δολοφονία των αδέσποτων και αρκετών δεσποζόμενων ζώων.Δεν θέλουμε ούτε μπορούμε να δεχθούμε την καταπάτηση τωνζωικών δικαιωμάτων!

Η θανάτωση, οποιαδήποτε μορφή κακομεταχείρισης καθώς και η εγκατάλειψη ζώων απαγορεύονται από τον Ν. 1197/81 (ΦΕΚ240/Α’) και τον Ν. 2017/92 (ΦΕΚ 31/Α’), προβλέπονται δε αυστηρές κυρώσεις για τους παραβαίνοντες, που φτάνουν τις 30.000 Ευρώ.

Πολλά σκυλιά, αδέσποτα και μη, πέθαναν και φέτος μαρτυρικά από τις φόλες που τοποθετηθήκαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου(ιδιαίτερα πληγώθηκε η περιοχή του Μαραθοκάμπου).

Για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες δράσεις που καταστρέφουν την δημόσια εικόνα του όμορφου νησιού μας (μείωση του τουρισμού), παίρνουμε τα ακόλουθα μέτρα:

Για ωφέλιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του/των δράστη/δραστών δίνεται αμοιβή 1000 (χιλίων) Ευρώ! (αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι νεοτέρας).

Για να μην κατρακυλήσει και άλλο ο ήδη ταλαιπωρημένος τουρισμός του νησιού σας, κάτοικοι της Σάμου, σας παρακαλούμε να μας υπο-στηρίξετε.Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Ελένη Αποστόλου 6974799380 και Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου 6994237787

Οι πιστοί επισκέπτες του νησιού σας

Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, καταδικάζει το φρικτό έγκλημα στη περιοχή του Μαραθοκάμπου και ζητά απο τις  αρμόδιες αρχές να  βρουν τους δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin