14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Εντυπωσιακό! Θα μπορούσε να ήταν και..Μουσείο!

Μπορεί να χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για την κατασκευή του αλλά όπως θα δείτε στις εντυπωσιακές φωτογραφίες παρακάτω άξιζε η αναμονή. Το Samos24 σας παρουσιάζει το νέο Δημαρχικό Μέγαρο Πυθαγορείου.Το Μέγαρο βρίσκετε στη οδό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην ιστορική πρωτεύουσα του νησιού.

Το εντυπωσιακό κτίριο σχεδιάστηκε από το Τεχνικό Γραφείο Στέλιος Λουλούργας – Πένη Πετράκου, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2017 από τον κ. Γεώργιο Αντωνίου.

Η αρχική ιδέα των σχεδιαστών ήταν η ανέγερση του να είναι σε νεοκλασική μορφή και στο ύφος γενικότερα του Πυθαγορείου, αλλά λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν στην διάρκεια των εργασιών,η τελική του μορφή προσαρμόστηκε κατάλληλα στις απαιτήσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την τοποθέτηση εντυπωσιακών υαλοπινάκων.

Το κτίριο είναι σε δυο επίπεδα. Φωτεινό και ταυτόχρονα είναι αισθητικά καλαίσθητο, με καθαρές γραμμές και με επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Στον επάνω όροφο,συνολικής έκτασης 400 τ.μ., ανεβαίνοντας τα γυάλινα σκαλιά για να εισέλθεις στο εσωτερικό του,φτάνεις σε ένα εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο που προσφέρει διαύγεια και επιτρέπει να δεις στο έπακρο τη θέα με τα ευρήματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου που βρίσκονται ακριβώς κάτω απο τα πόδια σου!.  Παράλληλα, η αίσθηση της ασφάλειας βαδίζοντας πάνω στο γυάλινο δάπεδο είναι έντονη. Δεν νιώθεις τον παραμικρό φόβο, αντιθέτως απολαμβάνεις τη θέα άνετα.

Στο κάτω επίπεδο, συνολικής έκτασης 415 τ.μ. όπως αναφερθήκαμε βρίσκεται το σημαντικό οχυρωματικό έργο, το οποίο χρονολογείται στους πρωτοβυζαντινούς χρόνους και τα υπόλοιπα γραφεία. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι μπορεί να δει κανείς τον τεράστιο αγωγό νερού που διαπερνά κατά μήκος του κτιρίου.

Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο του Πυθαγορείου θα εγκαινιαστεί στο τέλος Μαΐου και θα στεγάσει τις κεντρικές της υπηρεσίες.

Εντυπωσιαστήκαμε με την επίσκεψή μας!Σίγουρα θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και Μουσείο.

Related posts

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin